LA FVMP I TURISME COMUNITAT VALENCIANA PRESENTEN EL COMITÉ D’ÈTICA EN EL TURISME

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, ha organitzat el V Aula de Turisme 2021 en el qual s’ha presentat el Comité d’Ètica en el Turisme, recentment constituïda per a treballar i vetlar pel correcte compliment del Codi Ètic Mundial per al Turisme i la seua adaptació a la realitat del territori de la Comunitat Valenciana a través del Codi Ètic del Turisme Valencià.
La jornada, dirigida a autoritats electes, tècnics locals i entitats turístiques, ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director general de Turisme, Herick Campos; Vicent Grimal, alcalde de Dénia i president de la Comissió de Turisme de la FVMP; Vicent Gil, secretari general de la FVMP; i diversos experts en la matèria.
El Codi Ètic del Turisme Valencià es basa en la “corresponsabilitat” de tots els agents i de la societat valenciana per a aconseguir un turisme sostenible i responsable i “està sustentat en els valors d’hospitalitat, cordialitat, respecte, inclusió, sostenibilitat i professionalitat”, tal com ha exposat Francesc Colomer.
En aquesta línia, ha incidit en què la confiança en el sector turístic resideix en “el comportament ètic i responsable de tots els actors que el conformen mitjançant la cooperació i la participació”, incloent a l’administració autonòmica valenciana, les empreses, l’administració local i els turistes. A més, ha anunciat que ja són més de 1630 entitats adherides al codi deontològic valencià.
Per part seua, Vicent Grimalt ha volgut reflexionar sobre la “necessitat i urgència d’aplicar ja totes les mesures incloses en el codi” i ha assenyalat que “són d’obligat compliment hui més que mai a causa de la conjuntura actual marcada per la pandèmia i pel canvi climàtic”.
Durant la jornada també s’ha analitzat la situació actual del Codi Ètic del Turisme Valencià, la importància dels principis ètics en la cadena de valor del turisme, així com la rellevància del turisme responsable com a valor en alça en el nou escenari turístic.