28 persones es formen en el taller de cures per a persones amb Alzheimer a Borriana

Un total de 28 persones participen en el Taller de formació per a cuidadores de persones amb la malaltia d’Alzheimer o altres demències, organitzat a Borriana per la Fundació Alzheimer Salomé Moliner en col·laboració amb AFA Castelló i l’Ajuntament de Borriana.

El curs gratuït que es realitza durant aquesta setmana està destinat a persones cuidadores o interessades en la problemàtica de les demències, i s’imparteix en la nova sala de formació de la Policia Local de l’avinguda de les Corts Valencianes.

Com ha explicat la regidora de Serveis Socials i Dependència, Esther Meneu, l’objectiu d’aquests tallers és “oferir informació i recursos per a millorar la qualitat de vida tant de la persona cuidadora com de la persona afectada per la malaltia, així com servir de fòrum per a l’intercanvi d’experiències i sentiments entre els cuidadors i els familiars participants”.

Quant als continguts, el taller tractarà l’impacte del mateix diagnòstic de la malaltia, la comunicació amb la persona amb alzheimer, les possibles actuacions des de la teràpia ocupacional, les alteracions de la conducta en les demències o la cura i protecció de la salut.

Es tracta, per tant, d’un curs interdisciplinari que compta, com a docents, amb persones tècniques en psicologia, treball social, teràpia ocupacional i fisioteràpia.

 

Font: Ajuntament de Borriana