LA FVMP PARTICIPA EN LA PRESENTACIÓ DEL PROJECTE ‘ALLIBERA. UNITS CONTRA LA *BASURALEZA.’

El secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicent Gil, al costat de les Federacions de Municipis de Catalunya i de les Illes Balears, ha participat en la presentació del projecte ‘ALLIBERA. Units contra la *basuraleza’.Es tracta d’una iniciativa d’Ecoembes i SEU/Birdlife per a conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per a mantindre els espais naturals lliures de fem, protegint el medi ambient i alliberant així molta més vida en favor de la biodiversitat. Per a això, el projecte planteja un abordatge integral del problema basat en tres eixos d’acció: coneixement, prevenció i participació.
En aquesta línia, cal destacar que aporta una visió integral de propostes i solucions a les obligacions que tenen els ajuntaments sobre el manteniment del mig i la necessitat d’incrementar la sensibilització i la transparència. “Necessitem crear una nova estructura organitzativa amb la implicació de tots els agents per a aconseguir una bona educació ambiental”, ha destacat Vicent Gil.
En la trobada s’han compartit experiències municipals de la Comunitat Valenciana, en concret del municipi de Bigastro, de Catalunya i de les Illes Balears. Al seu torn, el secretari general de la FVMP ha exposat les iniciatives que es duen a terme des de la FVMP en aquesta matèria i ha posat en valor l’oportunitat que genera el programa ALLIBERA ja que “suposa un nexe per a compartir amb les entitats locals” la motivació i les iniciatives mediambientals.
“És fonamental que continuem treballant per a aconseguir una estructura legislativa organitzada, una educació ambiental de qualitat, un voluntariat anara i una governança participativa”, ha sentenciat Vicent Gil.