AJORNA, NO CANCEL·LES

Les programacions culturals s’han vist afectades per les condicions de vida imposades per la COVID-19, les restriccions de l’estat d’alarma i la resta de les circumstàncies que estem vivint actualment.

Des de la FVMP som conscients de l’esforç que suposa dissenyar una programació cultural dirigida a diferents públics que tracte de satisfer les necessitats i els gustos de tota la ciutadania.

Així mateix, sabem que els i les professionals del sector cultural han vist afectada la seua activitat a conseqüència de les mesures preses amb la finalitat de contindre la pandèmia. Es tracta d’un col·lectiu que és teixit productiu i que ja en altres ocasions s’ha vist immers en els efectes de la crisi, que coneix la precarietat.

En aquests dies en què apreciem la importància de la cultura com a via de fuita que ens ajuda a suportar la situació, i en què són nombroses les mostres d’agraïment als diferents sectors creatius que estan donant gratuïtament el seu treball, es fa necessari protegir-los més que mai en el present i per al futur immediat.

Pensant en aquest col·lectiu us proposem la continuïtat de les programacions culturals ajornant-les per a quan la situació ho permeta, però evitant les cancel·lacions. Que continueu amb les previsions, en la mesura del possible, reinventant-nos en la manera d’oferir la cultura i d’acostar-la al públic si cap.

També pensant en la ciutadania us llancem la proposta de posposar actes evitant cancel·lacions. Perquè la cultura és transmissió d’idees i pensament, és creació i llibertat.

En les circumstàncies actuals els municipis continuen sent un marc privilegiat per a la cultura que permeten la descentralització de polítiques i de recursos acostant-los a diferents sectors socials.

Pròximament els vostres auditoris, cases de cultural, teatres i carrers tornaran a acollir a persones gaudint de les vostres programacions culturals.