Alboraia celebra l’any Berlanga amb un cicle de tres pel·lícules del cineasta valencià

L’Ajuntament d’Alboraia s’uneix a la celebració de l’any Berlanga, una iniciativa aprovada per les Corts Valencianes i declarada pel Consell de la Generalitat Valenciana per a commemorar el centenari del naixement de Luis García Berlanga. Ho fa amb un cicle de tres pel·lícules del director i guionista valencià, que emetrà en aquest últim trimestre de l’any la regidoria de Cultura que lidera Manuel Andreu.

En aquest sentit, el regidor explica que des de l’Ajuntament d’Alboraia “volem reconéixer el llegat cinematogràfic de Berlanga i la seua aportació a la cultura valenciana i espanyol durant els més de 50 anys de la seua carrera artística”.

D’aquesta manera, “La vaquilla” arrancarà el cicle diumenge que ve, 31 d’octubre, a les 19.00 hores. Li seguirà un mes després, el 28 de novembre a la mateixa hora, la comèdia “El verdugo”, sent la cinta “Plácido” la que tanque la celebració el diumenge, 19 de desembre, també a les 19.00 hores. Les persones que vulguen gaudir d’aquestes obres hauran d’acudir a l’Auditori Municipal d’Alboraia mentre duren les obres de millora i accessibilitat del Teatre l’Agrícola.

La primera emissió comptarà, a més, amb la presentació oficial del cicle Berlanga per part de Rosana Pastor, veïna d’Alboraia i actriu, cineasta, membre del Consell Valencià de Cultura i Comissionada de la Generalitat Valenciana per a l’any Berlanga. Joan Carles Martí, periodista i comissari de l’exposició “Visca Berlanga!” en el MUVIM, també col·laborarà en la proposta, realitzant unes presentacions més didàctiques de cadascuna de les pel·lícules que es projectaran.

 

Font: Ajuntament d’Alboraia