ANA BARCELÓ PARTICIPA EN EL V FÒRUM DE MUNICIPIS D’INTERIOR DE L’FVMP

  • La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, participa en la trobada organitzada per l’FVMP amb més de 75 alcaldesses i alcaldes de municipis d’interior
  • També han participat Miguel Sandalinas, president del FMI, i Jeannette Segarra directora general d’AVANT.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha participat en la V edició del Fòrum de Municipis d’Interior de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a compartir l’actual situació amb les alcaldesses i alcaldes de menys de 1500 habitants de la Comunitat Valenciana.

A l’inici de la seua intervenció, Barceló ha volgut traslladar «un sincer agraïment a alcaldesses i alcaldes de municipis d’interior per tots els esforços realitzats en aquesta complexa situació que ens ha tocat viure, així com a l’FVMP i a la directora general d’AVANT, Jeannette Segarra, per donar-me l’oportunitat de participar en aquest fòrum».

La consellera de Sanitat ha incidit en la necessitat de mantindre el nivell d’exigència en les mesures, preservant l’esforç realitzat per a no tornar arrere i ha mostrat la seua preocupació davant els pròxims dies festius: «ens preocupa que la gent es confie, que existisca relaxació. I en les zones rurals, d’interior, hi ha menys possibilitat de detectar persones no convivents en reunions en aquests pròxims dies. Ens preocupa perquè hem d’aconseguir que el major nombre de valencians i valencianes arriben al moment de la vacunació».

Ana Barceló ha assenyalat que «hem de continuar fent pedagogia, continuar transmetent a la ciutadania la importància del compliment de les mesures, de cuidar-nos i mantindre’ns alerta. Assenyalant precisament que en la Comunitat Valenciana els municipis d’interior són els que aporten més al balanç de municipis lliures de COVID, hem de continuar sumant i avançant».

Els focus en els municipis d’interior es detecten i controlen més ràpidament, per això és important estar atents davant el trasllat o visita de població en els dies de festa que puguen complicar la situació en aquestes zones, ha explicat la consellera.

A més, Ana Barceló ha respost i aclarit qüestions plantejades pels representants municipals en relació amb transport sanitari, centres de salut o vacunació, entre altres qüestions.

MÉS DE 75 MUNICIPIS D’INTERIOR ES REUNEIXEN EN L’FMI

La V edició del Fòrum de Municipis d’Interior s’ha celebrat telemàticament per l’actual situació sanitària, comptant amb la participació de més de 75 representants dels municipis d’interior.

Miguel Sandalinas, alcalde de Montanejos i president del FMI, ha donat la benvinguda als participants assenyalant que cal «aspirar a revertir aquesta situació de crisi, els municipis d’interior hem d’intentar buscar oportunitats per a eixir amb èxit».

Agraint l’anterior participació en l’FMI del conseller Economia Sostenible, Rafael Climent, i de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

D’altra banda, Jeannette Segarra, directora general d’AVANT ha indicat que «és necessari evolucionar en el missatge contra la despoblació. Els municipis d’interior no tenen res a envejar per la qualitat de vida que ofereixen».

A més, ha assenyalat Segarra que per a frenar la despoblació «és evident que cal millorar els serveis i ressaltar les potencialitats. El Pla Estratègic Valencià es presenta per a tindre la capacitat d’acció de futur, de visió per a marcar i definir que han de fer totes les administracions».