ANY BERLANGA

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies va participar aquest dimecres a la presentació de l’extens programa d’activitats commemorarà l’any Berlanga i que que s’allargarà fins a 2022, quan tindrà la celebració de la gala dels Premis Goya a València com a colofó d’aquesta efemèride. Així, la Filmoteca de València va estar el lloc escollit per a aquesta presentació on el president de l’ens municipalista, Rubén Alfaro, va explicar que aquesta commemoració suposa una fita fonamental per a potenciar l’audiovisual valencià, així com per a transmetre la mirada oberta de Berlanga.
A més, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies entenen que aquesta commemoració a Berlanga ha de servir de «palanca» del renaixement cultural valencià després de la crisi del coronavirus i, per aquest motiu, volen fer arribar també els actes als pobles més menuts perquè donarà l’oportunitat de redescobrir i fer arribar a tots els racons de la Comunitat l’obra d’aquest creador multidisciplinari.
Concretament, des del 10 de juliol al 9 de setembre, s’ha organitzat la Gira Berlanga Pobles de Cinema on es projectaran les obres del cineasta en un total de 20 municipis del nostre territori.