Arranquen els programes comunitaris de Serveis Socials d’Alcàsser

  • Els programes d’activitats estaran dirigits a persones majors, dones i persones amb diversitat funcional

 

 

L’Ajuntament d’Alcàsser ha posat en marxa, a través de l’àrea de Benestar Social i Igualtat, una nova edició dels programes comunitaris de Serveis Socials municipals. Després de l’èxit de l’anterior edició, el consistori aposta, una vegada més, per aquests programes d’activitats que, com ha assenyalat la regidora Paqui Abella, “busquen la dinamització i apoderament de diferents sectors de la població, com són les persones majors, les dones i persones amb diversitat funcional”.

 

La imaginació, el bon humor i la diversió seran els pilars del programa dirigit a persones amb diversitat funcional. Així, de febrer a desembre, les persones participants podran realitzar activitats que busquen desenvolupar els seus sentits i treballar el cos i la ment, com a ball, batucada, risoteràpia, teatre, o manualitats.

 

Les activitats tindran lloc els divendres, en horari de 18.00 a 19.30 hores, en el Centre Social. Els i les participants podran assistir sols o acompanyats a les diferents propostes que ofereix aquest programa.

 

Quant al programa dirigit a dones de mitjana edat, la psicòloga experta en gènere Alicia Ripollés serà l’encarregada de dinamitzar aquestes activitats que aniran enfocades a l’autocura i la salut emocional. En col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat, aquest programa s’inspirarà en dones poderoses que van nàixer o van viure a Alcàsser o voltants per a treballar eines d’apoderament.

 

Tot això a través d’activitats lúdiques i artístiques centrades en l’autoconeixement, l’acceptació d’emocions, l’acceptació personal o el bon tracte en les relacions interpersonals i amb nosaltres mateixes. El programa s’impartirà fins al mes de desembre, els dimarts de 17.00 a 19.00 hores en el Centre Social. Per a més informació, es pot acudir al Centre de Serveis Socials d’Alcàsser.

 

Finalment, el programa dirigit a persones majors s’impartirà els dijous de 18.00 a 19.30 hores en el Centre Social. En aquest cas, es duran a terme activitats per a entrenar el cos i la ment, com a teatre, ioga, poesia en moviment, ball, cuina o jocs. Les activitats estaran ordenades per temàtiques per a abordar les tres àrees: la felicitat, la ment i el cos.

Tots els programes comptaran amb les mesures de prevenció contra la COVID-19, com són l’ús de la mascareta, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat, perquè es puguen desenvolupar amb les màximes garanties de seguretat.

 

L’alcaldessa del municipi Eva Zamora s’ha mostrat molt “satisfeta” amb aquests programes i ha animat a la ciutadania a participar d’unes “activitats que creguen llaços entre els veïns i veïnes del nostre poble, a més de treballar aspectes fonamentals com la ment i el cos a través de la diversió”.