Borriana contracta 16 persones a través dels programes Empuju i Ecovid de la Generalitat

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu, han donat la benvinguda a les persones que des d’aquest mes de desembre s’han incorporat a la plantilla de l’Ajuntament, gràcies als programes d’ocupació Empuju i Ecovid de la Generalitat.

D’aquesta manera, s’ha efectuat la contractació de 5 persones en el consistori a través del programa Empuju, dirigit a persones desocupades menors de 30 anys amb diferents perfils, com ara informàtica, turisme, auxiliar administratiu i consergeria.

El programa, emmarcat en el sistema de Garantia Juvenil, està cofinançat per Labora, el servei d’ocupació de la Generalitat, que el subvenciona amb 100.000 euros, i l’Ajuntament de Borriana col·labora amb una aportació de 65.000 euros.

Aquest pla, en paraules de Safont i Meneu, “té molt interés tant per al consistori com per a les i els joves participants, ja que molts d’ells opten per primera vegada a un contracte de treball amb el qual obtindre experiència laboral”.

D’altra banda, també s’han incorporat a la plantilla del consistori 11 persones desocupades dins del programa Ecovid 2021, a través d’una subvenció de 134.000 euros aportada per l’Ajuntament de Borriana, i de 200.000 euros a través de Labora.

Aquest pla s’ocupa de la reinserció laboral de persones del municipi d’almenys 30 anys d’edat que es van quedar sense treball a conseqüència de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la covid-19. En aquest cas els llocs de treball ocupats han sigut els d’obrers, conserges, auxiliars administratius, una periodista i una promotora d’igualtat.

L’alcaldessa, juntament amb la regidora de l’àrea, ha volgut presentar a cadascuna de les persones que s’han incorporat com a treballadores indicant-los les funcions que realitzaran al llarg de l’any que ve i la persona funcionària de referència amb qui treballaran, i els ha donat personalment l’enhorabona per “haver aconseguit ocupar-se”, alhora que els ha animat a fer el seu treball amb “motivació i il·lusió”.

Per a Maria Josep Safont, aquestes contractacions evidencien la importància de la col·laboració entre administracions per a millorar l’ocupabilitat de la ciutadania. De la mateixa manera, Meneu ha afegit que aquests programes organitzats de manera coordinada entre la Generalitat i l’Ajuntament mostren l’afany per “continuar millorant les condicions laborals dels nostres veïns i veïnes, així com la qualitat dels serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament”.

Meneu, també ha destacat la importància d’impulsar aquest tipus de programes, perquè “són molt positius tant per a l’Administració, en aquest cas l’Ajuntament, com per a les mateixes persones contractades”.

A més, ha manifestat que els programes tutoritzats “suposen un impuls per als departaments que es reforcen amb les persones contractades, ja que això implicarà un reforç en els serveis que oferim a la ciutadania”.

 

Font: Ajuntament de Borriana