Borriana homenatja José Manuel Fandos Ferrada amb el ‘Rèquiem’ de Mozart al Teatre Payà

  • Diumenge que ve dia 24 d’octubre a les 19h, a càrrec de l’Orfeó Universitari de València i el grup de cambra Música Trobada, en el marc del Memorial Fandos
  • Les entrades, a 5 euros en platea i a 4 euros en l’amfiteatre amb els descomptes habituals, poden adquirir-se en Buraudio avui dimecres i demà dijous de 17h a 19h

 

L’Ajuntament de Borriana ha programat un nou homenatge al músic borrianenc José Manuel Fandos Ferrada amb la interpretació del Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart a càrrec de l’Orfeó Universitari de València i el grup de cambra Música Trobada, que tindrà lloc al Teatre Payà diumenge que ve 24 d’octubre a les 19h, en el marc del Memorial José Manuel Fandos Ferrada.

Amb Francesc Valldecabres com a director musical, el concert comptarà amb els músics Enric Llorens i Víctor Yusà, violins; Amparo Camps, viola; Regina Fuentes, violoncel, i els solistes Saray García, soprano; Nerea Benavent, mezzosoprano; Pascual Vicente, tenor, i Antonio Sabuco, baix.

El Rèquiem en re menor K. 626 és una obra cabdal en el repertori musical occidental. Va ser l’última obra de Mozart i va quedar inacabada a la seua mort. Franz Xaver Süssmayr va ser l’encarregat de completar la composició que va ser estrenada en 1793.

El borrianenc José Manuel Fandos Ferrada va iniciar des de molt jove una dilatada formació musical que va conrear al llarg de tota la seua vida. Hi va estar sempre molt vinculat, com a amant de la música, com a estudiós i com a divulgador del cant gregorià i amb una llarga trajectòria com a animador de grups corals.

És per això que, entre altres agrupacions musicals, va formar part de l’Orfeó Universitari de València, l’associació coral universitària més antiga d’Espanya que juntament amb Música Trobada, una plataforma d’investigació, recuperació i difusió de música antiga i barroca, interpretaran el Rèquiem de Mozart en el memorial José Manuel Fandos al Teatre Payà diumenge que ve.

Aquest esdeveniment musical estarà adaptat a la normativa sanitària vigent en el moment de la celebració. El preu de les entrades per al concert serà de 5€ en platea i de 4 € en l’amfiteatre, amb els descomptes habituals del 25% de l’import per a jubilats i pensionistes, usuaris del carnet jove i membres de famílies nombroses o monoparentals.

Les entrades poden adquirir-se en Buraudio (l’Escorredor, 58) avui dimecres i demà dijous de 17h a 19h, i en les taquilles del teatre una hora abans del concert.

Font: Ajuntament de Borriana