Borriana instal·la el segon punt de recàrrega municipal de vehicles elèctrics en via urbana

Borriana instal·la el segon punt de recàrrega semiràpida de titularitat municipal per a vehicles elèctrics, que inicialment serà gratuït per a la ciutadania, segons ha avançat el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Aquesta iniciativa municipal, amb un cost de 14.402 euros està subvencionada al 80 per cent, per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El primer punt de recàrrega es va instal·lar l’any passat en la plaça de la Fira i aquest segon punt està situat en el parc Quarts de Calatrava, al carrer Juan Bautista Rochera Minga cantó amb carrer Teresa de Calcuta. El nou punt de recàrrega intel·ligent i interoperable està instal·lat i ajudarà, en opinió d’Arnandis, a “millorar l’economia local i fomentar el turisme, posant Borriana en el mapa dels conductors de vehicles elèctrics”.

En aquest sentit, ha assenyalat que, per tractar-se d’una infraestructura instal·lada en la via pública, fa possible la seua utilització per part de qualsevol ciutadà o ciutadana lliurement. A més, aquest segon punt de recàrrega municipal semiràpida de fins a 22 quilowatts, permet recarregar un cotxe en dues hores (amb una hora es poden recórrer 50 km) i es poden carregar dos vehicles al mateix temps.

El regidor de l’àrea ha recomanat per a la seua utilització “seguir els protocols sanitaris per a evitar contagis de la covid-19, netejant-se les mans o desinfectant-se-les”, ha precisat.

Pel que fa a les característiques de la instal·lació de recàrrega, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha concretat que disposa d’un sistema de pagament integrat físic (TPV) o telemàtic incorporat en la gestió d’usuaris, que es pot desbloquejar per qualsevol persona usuària de vehicle elèctric, sense intervenció de terceres persones i sense necessitat d’estar donat d’alta prèviament en cap servei, “encara que inicialment estarà desactivat”.
L’evolució cap a una mobilitat sostenible, ha precisat, és un dels eixos prioritaris de l’equip de govern, i això inclou “el foment de la mobilitat elèctrica”, per la qual cosa l’Ajuntament facilita a les persones la recàrrega de vehicles elèctrics en via pública amb l’objectiu de donar suport al transport “més net i eficient”.

Per al responsable municipal de Sostenibilitat Mediambiental, l’aposta pel cotxe elèctric significa “apostar pel present, per la responsabilitat, per la mobilitat sostenible i pel compromís amb el medi ambient”. Així mateix, ha assegurat que representa “un desafiament extraordinari a tots els nivells que no podem ni volem eludir.”

Tant el govern municipal com la ciutadania, ha argumentat, “hem de comprometre’ns amb el repte mobilitat sostenible i, per tant, amb les noves alternatives que la tecnologia ofereix al transport urbà i al seu impacte en la salut de les persones i en el canvi climàtic”.

Cal recordar que el vehicle elèctric suposa una reducció de més del 65% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en relació als vehicles convencionals, que passa dels 114,4 gCO2/km d’un vehicle convencional matriculat en 2016 als 36,1 gCO2/km per a un vehicle elèctric.

En <https://www.electromaps.com> es pot trobar tots els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics d’ús públic i descarregar-se l’aplicació.

 

Font: Ajuntament de Borriana