Campanya contra la violència de gènere amb intervenció artística. Borriana (Castelló)

Projecte pensat per a conscienciar al nombre més gran possible de persones, per el qual la Regidoria d’Igualtat ha arribat a totes les associacions, col·legis, instituts… que estigueren disposats a escoltar i a treballar per una causa: evitar la violència de gènere.

Està dirigit a la visibilització amb la creació d’una espècie de riu de papallones de paper de diversos colors en el Centre Municipal de Cultura. Encara que en principi l’Ajuntament de Borriana va triar el Mercat Municipal, l’espai es va quedar xicotet a causa de l’alta participació de la població. Aquestes papallones representen a tota la societat unida en el mateix camí de la no-violència.

El procediment seguit consistiria en: una xicoteta xarrada sobre la violència de gènere, després s’ensenyaria als participants a fer les papallones i, finalment, es construiria entre tots un gran riu de voluntats en el camí cap a la no-violència. Els escolars dels diferents centres s’encarregarien de crear mandales amb aquestes papallones.

Tant la Regidoria d’Igualtat com els responsables d’Infodona han traslladat el treball que, durant les setmanes anteriors al 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, han realitzat centenars de veïns i veïnes de Borriana, assenyalant que escolars de tots els centres i membres d’associacions i col·lectius socials s’han bolcat de forma increïble en la Campanya.

Es desenvolupa durant tot el mes de novembre amb iniciatives per a la conscienciació de la ciutadania i viurà el seu punt àlgid el mateix dia 25 de novembre amb la intervenció artística que farà volar pel Centre Municipal de Cultura de Borriana prop de trenta mil papallones.