Feminizant el mon local. Xàtiva

Per a aquesta commemoració l’Ajuntament de Xàtiva, mitjançant la Regidoria d’Igualtat de Xàtiva i el Consell de Dones, ha buscat la col·laboració d’associacions, partits polítics i la Diputació de València amb un objectiu de consens.

Les accions destacables que s’han dut a terme a Xàtiva durant el Dia Internacional de la Dona són:

Ø Lectura d’un manifest en el Ple municipal en què es va tractar la bretxa salarial, la  precarietat en els contractes que és encara major en les dones, l’excessiva feminització en els cuidats i les tasques domèstiques, i els estereotips de la imatge de la dona en els mitjans de comunicació.

Ø Dossier sobre Pensament Feminista en la Biblioteca en col·laboració amb biblioteques d’altres municipis.

Ø Suport diverses mobilitzacions ciutadanes com la vaga de fam de huit activistes en la Porta del Sol de Madrid.

Ø Suport a l’atur internacional de dones previst per al 8 de març.

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat, es destaca, des de la seua constitució, per abordar el tema de la Igualtat d’una manera transversal:

Ø Plans d’Igualtat i Pla Integral per a l’Ajuntament de Xàtiva.

Ø Observatori de l’Igualtat en el municipi.

Ø Constitució d’una Regidoria específica d’Igualtat dins del Pacte de Sant Jeroni que uneix, mitjançant acords polítics, al govern local.

Ø Programa Xàtiva No és No en Facebook de prevenció de la violència sexual que tornarà a activar-se durant les Falles 2017.

Ø Treball col·laboratiu amb altres Regidories com la d’Esport per a dur a terme activitats conjuntes com Ballem per la Igualtat.

En suma, des de la Regidoria s’afirma que vol pintar-se tot de violeta.