Labor desenvolupada en la lluita contra la violència de gènere durant 2017. Xirivella (Valencia)

La FVMP vol unir-se a la Diputació de València en el seu reconeixement a l’Ajuntament de Xirivella dins dels premis Celia Amorós per a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere l’any 2017.

Per a atorgar aquest premi, la Diputació ha tingut en compte:

  • El treball realitzat per la Casa de la Dóna de Xirivella, un espai dedicat a l’assessorament jurídic i l’atenció psicològica per a dones.
  • El treball conjunt de la policia, la coordinació del qual és un dels exemples per a la resta de municipis.

Entre altres accions, l’Ajuntament de Xirivella, per mitjà de la Casa de la Dóna, ha organitzat en 2017:

  • I Jornades d’Igualtat i Diversitat: Avançant en la construcció de municipis igualitaris i diversos. El seu objectiu va ser facilitar als responsables municipals, així com a la ciutadania en general, els coneixements bàsics per a la implementació de les polítiques d’igualtat i diversitat municipals.
  • Setena Jornada Casa de la Dóna de Xirivella: Recuperant la història dels dones.
  • Celebració del Dia Internacional dels Dons, amb la col·laboració de diverses entitats i associacions, amb una vintena d’actes com: exposicions, xarrades i actes per a la joventut.
  • Activitats en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere (25 de novembre). Entre elles cal destacar: actuacions d’àmbit municipal per a previndre la violència i l’assetjament escolar i projecte d’observatori i pla local per a actuar davant de la violència en les aules.