Campanya «Acostuma a mirar la teua pell»

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa la campanya informativa «Acostuma a mirar la teua pell» amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de protegir la pell del sol per a evitar l’aparició del melanoma.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, la incidència de melanoma en la Comunitat Valenciana se situa en 12,4 casos per cada 100.000 habitants. Per províncies, a Castelló és de 10,9 casos, a València 11 i a Alacant se situa en 14,8. El principal factor de risc per a l’aparició del melanoma és l’exposició a la radiació ultraviolada, tant natural com artificial, motiu pel qual aquesta campanya informativa pretén conscienciar sobre els riscos de l’exposició al sol o als raigs UVA.

Enguany, amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, volem comptar amb el suport de tots els municipis perquè els materials de difusió de la campanya siguen distribuïts en piscines, poliesportius municipals o campaments d’estiu, però també en cooperatives agrícoles o pesqueres i en aquells espais de treball en els quals hi ha una alta exposició solar, així com en les zones del municipi que es considereu d’especial rellevància per a aconseguir l’objectiu que el melanoma, un dels càncers de pell més agressius, puga ser evitat o detectat de manera precoç.

Per això, l´FVMP ha remés a tots els municipis els materials (fullet i cartells) en format digital perquè des de l’ajuntament es realitze la major difusió possible d´aquesta campanya de sensibilització per a la prevenció del melanoma entre la ciutadania.