Cocentaina millora la senyalització al Parc Natural de la Mariola

Els treballs estan finançats amb 3.000 € pel departament de Turisme i la seua instal·lació la coordina el Centre Excursionista Contestà.

Per tots és conegut que Cocentaina disposa d’un entorn únic amb espais naturals ideals per a la pràctica del senderisme. Precisament un dels senders més freqüentats pels usuaris, la ruta PR-CV 37, ha estat l’escollida per part del departament de Turisme de Cocentaina i el Centre Excursionista Contestà per a millorar la seua senyalització.

En aquest aspecte, des del consistori s’ha realitzat una inversió de 3.000 € en l’adquisició de pals de fusta i senyals direccionals que aniran col·locats al llarg dels 17,5 km de recorregut del PR-CV 37. Una ruta circular amb 670 m de desnivell i 6 hores de durada que té l’inici a l’àrea recreativa de Sant Cristòfol i passa per llocs tan emblemàtics com les Huit Piletes, el Mas de Llopis, l’alt del Montcabrer o el Refugi de les Foietes. La instal·lació per part del Centre Excursionista Contestà s’allargarà durant tot el mes de febrer.

Des de l’ajuntament s’ha valorat molt positivament aquesta actuació i s’agraix profundament la col·laboració del Centre d’Estudis Contestans, ja que amb les dades enregistrades des de l’inici de la pandèmia s’ha detectat una major afluència d’usuaris que visiten els diferents espais naturals com a alternativa d’oci saludable.

El regidor de Turisme, Iván Jover, ha declarat que «el manteniment i la senyalització del senders homologats és fonamental a l’hora de millorar les condicions del propi sender, com també informar i garantir la seguretat dels propis usuaris. Per una altra banda, també es preveu properament actualitzar i renovar el fullets de mà perquè els turistes tinguen més informació».