Constitució del Consell d’Infància i Adolescència del curs 2021-2022

Ahir va tindre lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Dénia la sessió de constitució del Consell d’Infància i Adolescència per al nou curs. Un total de 16 xiquets i xiquetes són els representants enguany dels escolars de la ciutat. La seua missió, com els va recordar l’alcalde, Vicent Grimalt, «és que, entre totes i tots, ens feu arribar propostes, suggeriments, opinions, peticions, al voltant de com podem millorar Dénia perquè siga una ciutat, també, per als més menuts».

Una altra de les feines específiques i noves per al curs actual, en què ja hi estan treballant els consellers i conselleres, és la planificació de la Setmana de la Infància i l’Adolescència, al voltant de la commemoració, el 20 de novembre, del Dia Mundial de la Infància. La regidora de Benestar Social i Educació, Melani Ivars, va explicar al Consell que aquesta celebració «ens servirà per a posar en marxa moltes de les propostes d’activitats d’oci que ens heu suggerit en anys anteriors i veure si és viable mantenir una programació estable al llarg de tot el curs».

«Ara us toca fer d’ambaixadors d’aquesa festa amb els vostres companys i companyes i animar-los a participar-hi», els va encomanar la regidora.

Vicent Grimalt i Melani Ivars també van fer un repàs d’algunes de les peticions d’edicions anteriors del Consell (posat en marxa en 2019) que ja s’han materialitzat en les polítiques municipals. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que «a partir de gener de 2022 obrirem patis escolars els caps de setmana perquè hi pugueu jugar».

Per la seua part, la regidora va esmentar que aviat «sabrem com serà la nova zona veda del solar de Marqués de Campo», respecte a la demanda de més parcs a la ciutat; i la construcció en breu d’un pumptrack, un circuit amb diferents desnivells per a les bicis, a càrrec dels Pressupostos Participatius.

El Consell d’Infància i Adolescència es posa ara a treballar als centres docents de la ciutat per a recollir les noves propostes dels més joves que es faran arribar a la Corporació municipal a final de curs.

 

Fuente: Ayuntamiento de Dénia