Benvinguts al conveni LABORA-FVMP

El conveni subscrit entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i LABORA per a la coordinació d'accions de desenvolupament local a la Comunitat Valenciana, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat amb el Fons Next Generation de la Unió Europea, té com a objectiu fonamental estimular i impulsar el mercat laboral valencià, per a així abordar el repte demogràfic i facilitar la transformació productiva cap a una econòmica verda i digital, a través de la figura dels Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local.
Per a la definició d'aquest projecte territorial, hem desplegat a la Comunitat Valenciana una xarxa de 28 AODL, que actuaren especialment en municipis menors de 1500 habitants i en els municipis de fins a 5000 habitants, dins d'una estratègia territorial integral que permeta coordinar i impulsar accions en matèria d'ocupació, emprenedoria social, desenvolupament local sostenible i cohesió territorial, que faciliten la transformació productiva cap a una economia verda i digital.

Generic placeholder image

Desenvolupament econòmic

L'equip d'agents està col·laborant en iniciatives i programes que, des de l'administració autonòmica, ajuntaments, mancomunitats, consorcis, pactes territorials per l'ocupació, Centres Europeus d'Empreses i Innovació (CEEI), Agenda valenciana antidespoblament (AVANT), agents socials, empreses i entitats sense ànim de lucre, vulguen posar en marxa o estiguen desenvolupant projectes en matèria de desenvolupament econòmic.

Generic placeholder image

Formació i ocupació

Des de la realitat de cada localitat i després de l'anàlisi del territori es propicien espais de debat i reflexió amb els diversos agents de la Comunitat Valenciana, tot buscant la complementarietat de les actuacions i l'optimització dels seus recursos sobre la creació i manteniment de l'ocupació, per actuar com a mecanisme de connexió. Posem especial èmfasi en la detecció d'oportunitats, sinergies possibles entre localitats i la formació per a la inserció laboral.

Generic placeholder image

Emprenedoria

La presència en el territori i la proximitat amb les entitats locals i la seua població, connecten a l'equip d'agents de desenvolupament local amb la realitat de cada municipi i els permeten una connexió amb aquells emprenedors que necessiten orientació i/o assessoria per a posar en marxa els seus projectes.

Vídeo institucional. LABORA Apostant pel territori.

La despoblació del medi rural és una realitat que impacta directament en l'aïllament de molts municipis, la desaparició de costums i tradicions, o l'extinció de professions i formes de vida que han passat de generació en generació.

Actualment, la realitat és impactant. La meitat dels municipis estan en risc d'extinció i queden definits amb els següents paràmetres: baixa densitat, envelliment de la població, caiguda de la natalitat i la pèrdua constant de la població.

Davant aquesta realitat, i gràcies al conveni signat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i LABORA, a través de la xarxa d'agents de desenvolupament local desplegats per tot el territori, promouen accions per a afavorir la cohesió territorial a través d'ajudes a emprenedors disposats a viure en municipis amb el risc de despoblació.

El programa REVIU, des de l'Agenda AVANT de la Federació, estan aconseguint generar ocupació i desenvolupament econòmic gràcies a famílies que han decidit buscar una oportunitat fora dels grans nuclis urbans.

Aquest vídeo aprofundeix en aquest problema i aporta eines i testimoniatges que poden revertir aquest procés i fer de les poblacions rurals un cresol d'oportunitats i un atractiu per als nouvinguts.

 


Mapa dels AEDL desplegats pel territori.

S'ha desplegat un equip multidisciplinari d’AODL’s en la gran majoria de les comarques de les tres províncies, amb l'objectiu de donar cobertura a una gran part del territori de la Comunitat Valenciana, amb especial atenció als municipis que estan en risc de despoblació.

VINCLES SECTOR TURÍSTIC A MONCOFA


Dijous passat 19 de maig es va celebrar a Moncofa (La Plana Baixa), una nova jornada de “Vincles” enfocada en el sector turístic. La jornada, organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en el Marc del Conveni amb LABORA, i el Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'ocupació de la Plana Baixa, es va dur a terme en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Moncofa. La finalitat de la jornada va ser la d'establir xarxes col·laboratives i sinergies entre les diverses empreses i organitzacions presents per a propiciar la creació de possibles línies de treball conjuntes que ajuden a donar una major visibilitat i possibilitats de creixement a totes elles, generant a més nous nínxols de treball. L'acte va comptar amb la presència de la Regidora de Turisme i el tècnic de turisme de la localitat. Durant el transcurs d'aquesta, es van realitzar dues breus presentacions sobre el funcionament i serveis de les entitats organitzadores de l'acte (FVMP i el Pacte de la Plana Baixa) i, a continuació, es va dur a terme la presentació de quatre models d'èxit d'empreses de la comarca: Gregal Ecodesign (Artana), la qual es dedica a l'elaboració de vestits de bany de dona amb plàstics i xarxes extrets de la mar; L'Horta Cuina Conscient (Vall d'Uixó), restaurant basat en un funcionament sostenible i de l'economia del bé comú; Mediterranean Surf (Moncofa), empresa que ofereix tot tipus de serveis relacionats amb esports aquàtics i l'Aeròdrom de La Llosa, el qual té una escola de pilots i ofereix diferents activitats de vol per a tots els públics. El públic assistent de la jornada també va tindre l'oportunitat d'intervenir, realitzar una breu explicació dels seus projectes i aportar iniciatives per a continuar contribuint en la creació de les xarxes de treball, que són la fi principal dels VINCLES AL TERRITORI.

Reunión de trabajo y coordinación para el futuro Pacto de la Marina Baixa


El día 17 de mayo, en el municipio de Orxeta, tuvo lugar una sesión de trabajo entre las Entidades Locales de la comarca de la Marina Baixa y las secciones sindicales de UGT y CC.OO. y la CEV, todo ello al objeto de avanzar y ultimar las cuestiones administrativas relativas a la constitución de un consorcio económico comarcal que vehicule el futuro Pacto por el Empleo de la Marina Baixa. A dicha reunión, organizada por los y las AEDLs de la FVMP, en colaboración con el Servicio LABORA, acudió Rocío Briones, Directora General de Empleo y Formación del Servicio LABORA y Nuria Grané, Delegada de la Rectora de la Universidad de Alicante para el Centro de Empleo, así como técnicos/as municipales y representantes de los Espai LABORA de la Marina Baixa.

Jornades d'Orientació Laboral


Les nostres tècniques AODLs FVMP-LABORA, a la Marina Baixa, en col·laboració amb el Servei LABORA, estan realizant una sèrie de jornades a distints punts de la comarca amb la col·laboració del departament de Joventut de la Mancomunitat de la Marina Baixa. Les jornades estan separades en dos sessions: la primera se centra en l'orientació laboral i la recerca activa d'ocupació per internet, i la segona se centra en les oportunitats laborals i l’emprenedoria sostenible. D'aquesta manera posem a l'abast ferramentes per a que les persones aconseguisquen competències per a millorar la seua situació laboral. Una d'aquestes jornades es va realitzar el passat 17 de maig a Benimantell. https://www.facebook.com/mancomunidadmarinabaixa.es/photos/a.173779976563284/1038455013429105

VINCLES BELLÚS: INNOVACIÓ EN EL SECTOR PRIMARI


La Federació Valenciana Municipis i Províncies (FVMP) en el marc del conveni suscrit en Labora i en col·laboració amb l'Ajuntament de Bellús es va a celebrar una Trobada d'emprenedoria a municipis rurals, en concret al municipi de Bellús: VINCLES. Amb aquesta trobada donem visibilitat als projectes innovadors que s'estan desenvolupant dins del sector primari a la comarca de la Vall d'Albaida. Per a donar la benvinguda a la trobada van comptar amb la Alcaldessa de Bellús Susana Navarro i les tècniques del conveni entre la FVMP i Labora, per a després continuar en els casos d'èxit, on Herbes del molí, Coop Vall i Carles de Carrícola ens donaren les Claus per a emprendre en èxit en un municipi rural i amb un projecte sostenible. Posteriorment, començà la taula redona sobre la innovació com a solució als problemes que assolen al sector primari. Destaquem les següents conclusions: la professionalització de la producció l'ampliació dels sistemes de qualitat i la modernització en la comercialització dels productes. Per a finalitzar alguns dels emprenedors van fer una exposició dels seus productes per a donar a conéixer la seua filosofia de negoci i fer networking. A més van contar en la presència de Vicent Donat, president de COEVAL, i Miquel Ventell, gerent del GAL som rurals. Una trobada per a apostar pels municipis rurals, pels empresaris del sector primari i sobretot per a trobar-nos i crear vincles.

Jornada Pacte Altea


Ahir, 10 de maig, coincidint amb l'inici del cicle de jornades Ocupa’t Altea, organitzades pel consistori alteà, part de l'equip d’AODL de la FVMP, en col·laboració amb el Servei LABORA, van realitzar una ponència sobre l'estat actual del projecte per a l'impuls i la creació d'un futur Pacte per l'Ocupació a la comarca de la Marina Baixa. En aquest acte, al qual van acudir diverses autoritats, com ara el Secretari Autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, representants de la Universitat d'Alacant i AODL de diversos Ajuntaments de la citada comarca, a més es van abordar altres temes relacionats amb el foment de l'ocupació, l'impuls a la FP Dual i la digitalització del sector empresarial.

La Serranía i l'Alt Túria presenten el seu Pacte Territorial per l'Ocupació


Aquest dimarts dia 3 de maig, el patronat de Villar del Arzobispo ha acollit la presentació del Pacte per l'Ocupació de la Comarca de la Serranía, acte al qual D. ª Rocío Briones, Directora General d'Ocupació i Formació del Servei Públic Labora, juntament amb Jorge Hermosilla, Director de la Càtedra Avalem Territori, han assistit. En l'Acte s'ha remarcat la importància d'aquests acords per a dotar de tècnics el territori que treballen per unes estratègies guiades des de la universitat i marcades pel component de la territorialitat. A més, la presentació i moderació de l'acte estava conduïda pels dos presidents de les Mancomunitats, Chelo Alfonso, Mancomunitat de la Serranía i Rafael Darijo, Mancomunitat de l'Alt Túria. En un segon bloc, s'ha comptat amb la participació de la FVMP qui ha col·laborat estretament en la constitució d'aquest pacte a través dels AEDL's del conveni Labora-FVMP. A més, des de la FVMP s'ha ressaltat la importància de la col·laboració de tots els actors territorials per a aconseguir un mateix objectiu, com és el present Pacte. Per a finalitzar, la AEDL de la Mancomunitat de la Serranía ha tancat l'acte donant compte de les estratègies del mateix i els perfils tècnics que s'anaven a contractar gràcies a la subvenció concedida per Labora en el marc del programa EMPACE 2022.

Jornada "Model de negoci: L'eina Canvas"


Ahir, 26 d'abril, els AODLs FVMP-LABORA de la província de Castelló vam tindre una jornada: "Model de negoci: L'eina Canvas" organitzada per part del SECOT Castelló. L'objectiu d'aquesta jornada va ser conéixer l'eina Canvas com a ajuda a desenvolupar el model de negoci, envers això poder assessorar els nous emprenedors. Tot això ajudarà a una major dinamització del territori, transformant el nostre model econòmic cap a un més sostenible i social.

Jornada per a l'emprenedoria en zones rurals Alt Palància-Alt Millars


El passat dia 13 d'abril va tindre lloc a Viver, en el "Convento de San Francisco de Paula", una jornada per a l'emprenedoria en zones rurals on van participar els AODLs del Conveni FVMP-LABORA, el Grup d'Acció Local Palància-Millars i l'Oficina Comarcal Agrària Alt Palància. En aquesta jornada es va informar als assistents de les ajudes vigents per part del LABORA (tant per a emprenedors, Pimes, autònoms), les ajudes Leader i les ajudes en matèria d'Agricultura.

Continuem avançant per a la creació del futur Pacte de la Marina Baixa


El passat 7 d'abril va tenir lloc una reunió a la Casa de la Cultura d'Altea amb les Alcaldies dels municipis que conformen la comarca de la Marina Baixa, així com amb les seccions sindicals UGT i CC.OO., en la qual els i les AODLs de la FVMP-LABORA van presentar el pla d'acció per a la creació del consorci econòmic que servirà de base per al futur Pacte per l'Ocupació a la comarca. Aquesta iniciativa, impulsat des de la FVMP, ja va tenir el seu inici el passat mes de desembre, al qual va tenir lloc la primera reunió informativa amb totes les Alcaldies per tal de presentar-les el projecte, amb una molt bona acollida per part dels municipis de la comarca.

Participació en la taula redona: "La visió de la innovació col·laborativa des del territori"


El passat 7 d’abril, l’equip d’AODLs de la FVMP-LABORA va participar activament en la ponència de l’acte organitzat pel CEEI d’Elx, en relació amb la presentació de resultats del HUB d’Innovació Col·laborativa Territorial per a la província d’Alacant, al qual també va assistir la Directora General de l’IVACE, Júlia Company. Ambdues entitats hem col·laborat estretament en aquesta iniciativa, en la participació en totes les sessions de l’Equip de Reflexió Territorial, que va iniciar la seua tasca el passat 2021, amb l’objectiu de desenvolupar un pla estratègic que definirà les oportunitats econòmiques que fan de la província d’Alacant un territori molt atractiu per tal d’emprendre un projecte empresarial. Vos deixem l’enllaç a la web del CEEI pel que fa a aquest acte: https://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=14&n=20136

Jornada de dinamització territorial a la comarca del Baix Maestrat


Dimarts passat 5 d'abril, els Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del conveni entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i LABORA, en col·laboració amb l'Ajuntament de La Jana, van celebrar una jornada de dinamització territorial a la comarca del Baix Maestrat. Els principals objectius d'aquesta sessió van ser presentar i donar a conéixer el Servei d'assessorament a demanda i acompanyament a l'emprenedoria i, d'altra banda, exposar i difondre les línies d'ajudes i subvencions dirigides a autònoms i emprenedors. També incidim en què les persones presents exposaren els seus projectes per a potenciar una xarxa de contacte entre les diferents iniciatives de la comarca i generar potencials sinergies entre elles.

Taller de millora d'habilitats per a la cerca d'ocupació


El darrer divendres 1 d'abril l'equip d'ADL's de la FVMP i LABORA varen impartir a Quartell un taller de millora de les habilitats de cerca d'ocupació en línia, dirigit als alumnes del Taller d'Ocupació de l'especialitat de construcció. Al mateix, els destinataris, joves d'entre 16 i 30 anys, aprengueren a emprar de forma òptima les diferents funcionalitats que ofereix l'aplicació de Punt Labora, una ferramenta que permet cercar tant formació com ocupació de forma senzilla. Així mateix, també es van abordar qüestions com ara la correcta confecció del Curriculum vitae i/o l'obtenció del certificat digital, ambdues qüestions claus en el procés de cerca de treball.

Reunió de la Conselleria d'Agricultura amb Alcaldes de la Marina Alta i Productors locals per a impulsar una marca de qualitat per a la varietat de poma "Perelló"


El passat 30 de març, els AEDLs de la FVMP adscrites a municipis de les comarques de la Marina Baixa, la Marina Alta i el Comtat, juntament amb el coordinador provincial d'Alacant, van acudir a donar suport tècnic a diversos/es Alcaldes/esses que van tenir una reunió en la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a la qual també van assistir el Secretari Autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes i el Director General de Desenvolupament Rural, David Torres, així com també diversos funcionaris/as. L'objectiu d'aquesta reunió va ser impulsar la creació d'una marca de qualitat per a la varietat de poma “Perelló”, com a producte estrela de la varietat agrícola d'eixa part del territori alacantí. Des de la FVMP treballarem per a dinamitzar el territori al voltant d'aquesta futura marca, a fi d'incentivar la creació d'ocupació de qualitat, impulsar el foment de l'economia verda i social en aquestes comarques i, com no podia ser d'una altra forma, realitzant accions específiques, en col·laboració amb els Ajuntaments i els ens socials i econòmics en pro de la cohesió territorial.
Enllaç al Tweet de la Conselleria: https://twitter.com/GVAagroambient/status/1509151213115355145

Jornada per a l'emprenedoria en zones rurals


El passat 30 de març va tindre lloc a Castellnovo una jornada amb l'objectiu de dinamitzar l'emprenedoria en zones rurals. Els principals objectius de la sessió van ser apropar els recursos disponibles a aquelles persones emprenedores de la zona, enfortir la xarxa de treball conjunt i identificar noves iniciatives en el territori. Amb la col·laboració del Grup d'Acció Local Castelló Sud 14-20, la Oficina Comarcal Agrària de l'Alt Palància i l'Ajuntament de Castellnovo, l'equip de AODL de la FVMP va organitzar una sessió on els participants van rebre informació entorn als serveis de les entitats presents. També es van explicar les estructures i línies d'ajudes i subvencions disponibles per l'execució dels seus projectes. En l'última part de la jornada, es va proposar un torn obert de paraula on els assistents van poder exposar els seus projectes i rebre informació especifica per establir contacte amb el personal tècnic de les entitats en futures línies de treball.

Jornada de dinamització territorial a Agres


Des de l'equip d'AODLs de la FVMP, en col·laboració amb el Servei LABORA, es va organitzar una jornada de dinamització territorial a Agres, el passat 29 de març, la qual es va estructurar en dues parts. La primera va consistir en una sessió de treball amb representants d'associacions locals i d'establiments comercials vinculats amb el turisme (hostaleria i allotjament) per tal d'explicar-los la intenció de l'associació Serra Mariola (agrupació que aglutina actors públics i privats dels municipis d'Agres, Agullent, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent i Muro) de sol·licitar l'ajuda 'Experiències Turisme Espanya' a partir de dues idees inicials basades, ambdós, des del territori com són el cicloturisme i la potenciació dels productes de proximitat als quals es va afegir, a proposta d'un dels participants, una iniciativa per a definir els municipis com 'Escape Show'. A continuació, la vesprada es va obrir a tot el veïnat de la localitat per a una xerrada informativa en la qual es van desgranar per part de l'AODL de la FVMP les línies de subvenció actuals per a la rehabilitació d'edificis (PREE 5000) així com el foment de les energies renovables (autoconsum energètic i comunitats energètiques) i la mobilitat sostenible (MOVES III); igualment, es van exposar altres línies de suport a l'emprenedoria (EAUTOP), la digitalització (Kit Digital) i al treball autònom (RETA) abans de procedir al torn de preguntes.

Jornada de Dinamització Territorial: Ajudes al foment de l´emprenedoria


Dimecres passat 16 de març, els Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del conveni entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i LABORA, en col·laboració amb la Mancomunitat de les Valls i l'associació de comerciants Valls Comerç, van celebrar una jornada de dinamització territorial en la seu de la Mancomunitat de les Valls, a Faura. En aquesta jornada es van tractar temes com la digitalització i el foment de l'emprenedoria.
A més, es va donar a conéixer el servei d'assessorament i orientació a persones autònomes i emprenedores de la FVMP, així com el de digitalització per a empreses mitjançant ajudes com el Kit digital, en coordinació amb la AODL de la Mancomunitat de les Valls.
Per a finalitzar la jornada es van posar en comú diferents propostes per a la dinamització territorial dels pobles del Camp de Morvedre.

Vincles. Trobades d'emprenedoria a municipis rurals.


El passat dilluns es va celebrar a Eslida, a la comarca de la Plana Baixa, "Vincles", Trobada d'emprenedoria en municipis rurals, en col·laboració amb el Parc Natural de la Serra d’Espadà. El nostre objectiu, era posar en contacte professionals dels municipis que formen part del Parc, per potenciar la xarxa de contacte, enfortir la col·laboració entre ells i crear més sinergies perquè seguen més competitius. Van participar emprenedors i emprenedores de la zona, com és el cas de la Formatgeria Los Corrales (Almedíxer), El Celler de la Ibola (Aín), La Caseta d’Espadà (Eslida), a més de diferents projectes enfocats a la cosmètica natural, producció de roba sostenible, turisme rural, promoció de productes de proximitat, de municipis com Xóvar, Artana, Tales, entre d’altres. A més, per part de la FVMP es va presentar el Servei a demanda d’assessorament a emprenedors que ofereixen els AODL del Conveni amb LABORA. Van ser uns 20 els participants, els quals, una volta presentats els projectes, van gaudir d’una degustació de productes de la zona.

A Bétera apostem per l'ocupabilitat i la formació.


Els Tècnics del Conveni Labora i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han explicat a l'alumnat del programa ET FORMEM Bétera IV, segona etapa, totes les utilitats de l'aplicació perquè puguen consultar ofertes d'ocupació, cursos de formació i notícies d'interés, així com sol·licitar cita prèvia per a la primera inscripció en LABORA o buscar l'oficina Espai LABORA que els corresponga. Una jornada que s'obrirà a la ciutadania en els pròxims mesos.

Jornada explicativa dirigida als AODL del conveni entre la FVMP i LABORA


El passat divendres 25 de febrer es va dur a terme en la Direcció General de LABORA una jornada explicativa dirigida als Aodl del conveni entre la FVMP I LABORA. L'objectiu va ser donar una visió sobre el funcionament del INVASSAT així com les ajudes en matèria de manteniment d'autònoms que pròximament es publicaran. En la mateixa jornada es va contar en la participació d'Elvira Ródenas, Directora General Treball, Benestar i Seguretat Laboral; i Ximo Vañó, Subdirector General de Relacions Laborals. #FVMP. AEDL del conveni FVMP-Labora

Palma de Gandia col·laborarà amb la *FVMP i Labora per a assessorar emprenedors


L'alcaldessa de Palma de Gandia, Mari Trini Miñana, va rebre la visita de la nova tècnica de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la coordinadora de la província de València. També va ser present el tècnic ADL del municipi. En la cita es va analitzar el nou conveni de la FVMP i Labora per a municipis de menys de 5.000 habitants. L'assessorament a empreses i emprenedors, subvencions, formació o intermediació en Labora són algunes de les àrees en les quals es treballaran de manera conjunta.

Entrevista a Rocío Briones en Cadena Ser, programa La Ventana Comunitat Valenciana


El 27 de gener, la directora general d'ocupació i formació de LABORA, Rocío Briones, va ser entrevistada sobre les ajudes de 5.000€ a aturats que inicien activitat empresarial que LABORA ha disposat per a iniciatives de municipis despoblats de la Comunitat Valenciana, o projectes que fomenten la digitalització o la transició ecològica.

Per a oir l'entrevista, podeu accedir al link de Cadena Ser,
https://cadenaser.com/emisora/2022/01/25/radio_valencia/1643133061_108748.html

Xarrada formativa per als AEDL d'Alacant


El dilluns 24 de gener es va dur a terme una jornada de formació per als AEDL del conveni FVMP-Labora en la qual es va convidar també a participar als AEDL de la zona d'Alacant. La xarrada que es va dividir en dos blocs, es va orientar a emprenedoria i viabilitat de negoci en el primer, i a màrqueting digital i nous models de negoci en el segon. La jornada es va dur a terme en un saló de l'Ajuntament d'Orxeta que va ser cedit per aquesta corporació per a aquest propòsit.
Aquesta iniciativa es repetirà durant del mes de febrer a les províncies de Castelló i València amb el mateix contingut i formen part del programa de millora contínua de l'equip de AEDL

La nova ferramenta per a l'ocupació que va a presentar l'acord per l'ocupació de la Comarca de la Safor.


Des de la federació valenciana de municipis i províncies que va a assistir a la reunió convocada per L'Acord Territorial per a l'Ocupació i el Desenvolupament de la comarca de la Safor amb motiu de la implementació de la xarxa de serveis digitals d'orientació i inserció laboral. El projecte de l'Acord Territorial de la Safor ha iniciat la fase d'implantació de la xarxa de serveis digitals d'orientació i inserció a la comarca En la citada reunió on es va poder establir col·laboracions per als projectes que van a dur a terme dins de la comarca. Es tractaren entre altres: La implantació d'una eina digital de comunicació amb el ciutadà com és el xatbot. Projecte e-Orienta Eines de la xarxa de serveis digitals d'orientació i inserció.

La FVMP organitza tallers als instituts de l’Alt Maestrat


El passat 9 de novembre de 2021 la FVMP a través dels seus AODLs del conveni LABORA i conveni AVANT en col·laboració amb la Mancomunitat de l’Alt Maestrat organitzà dos tallers als instituts de l’Alt Maestrat: el CES Alt Maestrat i el IES Benassal. Els dos tallers van anar dirigits per una banda als cursos de 3er i 4art de la ESO i per altra a 1er i 2on de batxillerat. En ells es van tractar diferents temàtiques com: conceptes a tindre en compte quan parlem d’emprenedoria i ocupació, recursos ocupacionals de la zona de l’Alt Maestrat, serveis que ofereix el LABORA, exemples d’èxit d’emprenedoria juvenil i les oportunitats del món rural per a joves emprenedors. Gràcies a la tasca dels tutors de tots dos instituts, de la Mancomunitat de l’Alt Maestrat i de la pròpia FVMP es va poder establir una conversa amb els i les joves de la comarca i es van clarificar conceptes, es va presentar la nostra tasca al territori i es va empoderar al conjunt de l’alumnat per a que aprofite les oportunitats del territori per a combatre el despoblament.

Jornada de networking dels Fons Europeus "Next Generation"


Aquest divendres 5 de novembre hem estat presents a la jornada de networking dels Fons Europeus “Next Generation” organitzada per la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló, coneixent diferents empreses especialistes en dinamització comunitària, gestió d’ajudes nacionals i europees, economia circular i projectes innovadors en diversos ámbits. S’han recollit diferents idees que es podrien desenvolupar en els municipis en risc de despoblament, afavorint el seu creixement econòmic, demogràfic i cultural.

Impuls del Pacte per l'Ocupació del Racó dAdemuz.


El passat 28 doctubre de 2021, lequip de AODL de la FVMP es va reunir amb lequip de govern i lequip tècnic de la Mancomunitat de Municipis del Racó dAdemuz en la seua seu situada a Casas Altas, amb lobjectiu dimpulsar el Pacte Territorial per lOcupació a unes noves directrius de dinamització turística i impuls del sector primari a la comarca. El propòsit de la sessió ha sigut el de fer un canvi en les estratègies del Pacte per Ocupació, així com actualitzar les entitats signants del mateix per a adaptar-les a les necessitats de la comarca.

Reunió amb ACTEI per assessorament del nou consorci econòmic.


El 27 doctubre, es va mantindre una reunió en el municipi de Xixona, en el marc de col·laboració entre la FVMP, el Servei LABORA i ACTEI, per a assessorar el Pacte Territorial en matèria de confecció pressupostària del nou consorci econòmic que dotarà de personalitat jurídica a aquest Pacte. A més, anteriorment ja shan vingut mantenint reunions en les quals sha assessorat a ACTEI en la confecció dels estatuts que han de regir aquest consorci econòmic.
Aquesta col·laboració entre entitats permetrà que, en un futur, es consolide el Pacte Territorial de LAlacantí i, daquesta manera, tots els municipis de la comarca puguen beneficiar-se de les múltiples iniciatives que es desenvolupen per part de lequip tècnic de ACTEI, especialment en matèria dassessorament a emprenedors/as, orientació laboral, turisme i vertebració territorial.

Reunió de coordinació de l'equip de AODLs de Castelló.


El dimarts 26 doctubre a la nova seu de la Federació Valenciana de Municipis i Províncias a la ciutat de Castelló de la Plana (Noves Dependències), es va produir una reunió amb els Agents dOcupació i Desenvolupament Local del Conveni FVMP-LABORA, on es van tractar els següents temes:
- Nova creació del Pacte de lAlt Maestrat.
- Mapeig de Recursos dOcupació i dAODL.
- Butlletí dInformació del Conveni Labora.

Conveni amb la Universitat d'Alacant. Campus Rural.


El passat 6 doctubre el municipi de Tollos, va rebre a dues alumnes en pràctiques becades per la Universitat dAlacant. Aquestes alumnes tenen perfils darquitectura i biologia, i duran a terme un projecte integral per a dissenyar un parc/jardí botànic en el municipi més xicotet de la província dAlacant, amb 35 habitants censats.
Aquesta iniciativa ha sigut promoguda per la Universitat dAlacant (UA), dins de la seua modalitat de pràctiques rurals, i ha comptat amb la col·laboració dels i les AODL’s de la FVMP. Continuem impulsant i col·laborant estretament amb la UA, de cara a les pròximes convocatòries del programa Campus Rural, per tal de dinamitzar el territori, posant laccent principalment en municipis en risc de despoblació.

Col·laboració amb MACMA per a assessorament a emprenedors.


Lobjectiu daquesta col·laboració és donar suport a joves entre 18 a 35 anys que tinguen o vulguen impulsar un negoci en algun municipi rural dins de la Marina Alta. Lequip de AODLs del conveni Labora-FVMP en la marina alta, és lencarregat datendre aquests professionals i resoldre dubtes en matèria de viabilitat del negoci, vies de finançament, ajudes/subvencions públiques que poden acollir-se, formes jurídiques, etc.

Col·laboració amb la Mancomunitat Camp del Túria.


Reunió mantinguda per a col·laborar en el desenvolupament del seu projecte, basat en taules sectorials de diagnòstic territorial dividides en els diferents sectors econòmics més rellevants de la comarca del Camp del Túria. Dins daquestes taules on sestableixen les bases dels objectius a desenvolupar es troben els actors més representatius dels diferents sectors reunint-se aquests amb periodicitat per a modificar, si fos així necessari, els projectes i objectius a desenvolupar, obtenint així una implicació de tots els actors clau del territori.

Reunió amb CREAMA per a l'adhesió de nous municipis rurals.


Durant els mesos de juny i juliol, lequip d’AODLs territorials de la FVMP, en col·laboració amb el Servei LABORA, va realitzar una labor dassessorament i coordinació amb 7 municipis rurals de la comarca de la Marina Alta, facilitant la seua adhesió al Pacte Territorial per lOcupació i el Desenvolupament Local de la Marina Alta, la Secretaria Tècnica del qual recau en CREAMA. Gràcies al treball conjunt de la FVMP, CREAMA i LABORA, tots i cadascun dels municipis deixa comarca formen ja part del citat Pacte Territorial, i podran beneficiar-se de les accions col·lectives que es desenvolupen en matèria de promoció econòmica, desenvolupament comarcal, impuls del turisme, etc.

Activitats.


VINCLES

Primera trobada impulsada per Labora, l’FVMP i l'Agenda AVANT per a compartir experiències entre professionals.

Aquesta iniciativa sorgeix de les necessitats expressades per molts dels professionals amb els quals treballen els agents de desenvolupament local de l’FVMP, per a l'impuls dels pobles inclosos en l'Agenda AVANT de la Generalitat. El propòsit és posar en contacte a persones dedicades a diferents àmbits o amb ganes d'emprendre noves activitats per a aprofundir en el coneixement de l'entorn, amb la finalitat de dissenyar propostes complementàries que ajuden a dinamitzar el territori..


Col·laboracions.


REVIU

Col·laboració des del conveni LABORA-FVMP cap al programa REVIU.

Els pobles en risc de despoblació atesos dins de l'agenda AVANT de la Generalitat Valenciana, són focus d'atenció també des de LABORA, ja que necessiten d'impuls i iniciatives per a incrementar el desenvolupament econòmic, des de l'ocupació i l'emprenedoria. Per a això la xarxa dels AEDL desplegats pel territori promouen iniciatives i sinergies entre els diferents territoris.+ Info