Notícies

Notícies

Reunió de l'equip AODL de la FVMP-LABORA amb l'Alcalde d'Aielo de Malferit

El passat 19 de setembre es van reunir la coordinadora de l'àrea de Vall d'Albaida i la ODL per tenir una primera presa de contacte amb la finalitat de oferir els serveis que ofereixen dins de la col·laboració en el marc del conveni de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb el servei LABORA. Si desitges llegir més sobre aquesta notícia, fes clic ací


CURS AGRICULTURA ECOLÒGICA EN FUENTES DE AYÓDAR

El dia 18 de juliol va tindre lloc en el municipi castellonenc de Fuentes de Ayódar el començament d'un curs d'Agricultura Ecològica, organitzat per la Coordinadora Camperola del País Valencià (CCPV COAG), col·labora la Generalitat Valenciana Labora, els AODL de Castelló del Conveni FVMP-LABORA i l'Ajuntament de Fuentes de Ayódar. Aquest curs consta de 6 sessions durant l'última quinzena del mes de juliol i la programació d'aquest curs és prou àmplia, durant la primera sessió es va tractar el tema de la introducció a l'Agricultura Ecològica, els objectius i models. I al llarg del curs es parlarà i explicarà el cultiu ecològic de l'Ametler (poda, maneig del sòl, fertilització, protecció contra plagues), cultiu ecològic de l'Oliverar (poda, maneig del sòl, fertilització, protecció contra plagues), la preparació del terreny i el compostatge, s'abordarà el tema de l'horticultura ecològica i com a jornada final es parlarà de les varietats tradicionals i la seua funció per a aconseguir una agricultura sostenible.


La FVMP col·labora amb l'Acord per l'Ocupació de l'Alacantí en la creació d'un consorci intermunicipal

Ahir, 14 de juliol, el coordinador a la província d’Alacant del conveni FVMP-LABORA, va col·laborar amb el Consell Rector de l’Acord Territorial per l’Ocupació i la Innovació de la comarc de l’Alacantí (ACTEI), amb l’assessorament en matèria procedimental per a la constitució d’un consorci intermunicipal que haurà de vehicular la personalitat jurídica de l’esmentat pacte. Addicionalment a aquest assessorament tècnic, també es col·labora molt estretament amb el personal d’ACTEI durant tot l’any en aspectes clau relacionats amb el foment de l’economia verda i de l’economia digital, així com per l’impuls del mercat laboral en eixa comarca.


El Turisme com Estratègia de Desenvolupament Local en CDT Morella

Ahir 14 de juliol va tindre lloc la primera jornada provincial “El Turisme com Estratègia de Desenvolupament Local” en el CDT Morella- Els Ports a Castelló. Aquesta jornada va ser organitzada per l'equip de AODL de Castelló dins del marc del Conveni LABORA de la FVMP, per a buscar solucions a les necessitats locals que s'estan detectant en el territori, aprofitant els recursos endògens de la zona. I per això es va comptar amb la presència i participació de tècnics municipals AODL, dinamitzadors locals i autoritats locals per a tractar la problemàtica relativa al TURISME COM ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL. La presentació va ser a càrrec de l'Alcalde de l'Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, del Secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i de la Directora General d'Ocupació i Formació de LABORA, Rocio Briones. Es van abordar les claus turístiques dels municipis, les tasques i les obligacions que han de complir per a ser reconeguts per la Generalitat com a municipis turístics, el paper de la intel·ligència turística en els destins i les línies d'ajuda per als municipis i el sector turístic. Tot aquest bloc va ser impartit per l'AULA DE TURISME de la FVMP, amb la participació de INVAT.TUR. A més, va haver-hi 2 taules redones: la primera d'elles va intentar analitzar quins seran els reptes i característiques de la mena de Turisme a impulsar, posant l'accent en la innovació, en la sostenibilitat, en els sistemes de gestió públic – privada – tercer sector, i en la professionalitat que ha d'estar construïda sobre un sòlid suport tècnic, mostrant algunes peculiars experiències: APIVILLORES- FIORD POLAR. En la segona, es van exposar les Polítiques Públiques de turisme en l'àmbit local, comptant amb la participació de la Diputació de Castelló, les Mancomunitats Els Ports i Taula del Sénia i del mateix CdT de Morella-Els Ports. La jornada va finalitzar amb la intervenció del Secretari General de la FVMP, Vicent Gil i Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General de LABORA, Enric Nomdedéu.


Jornada informativa Montanejos

El passat 22 de juny es va celebrar a Montanejos una jornada informativa organitzada per l'equip de AEDL- Conveni LABORA de la FVMP conjuntament amb el Grup d'Acció Local Castelló-Sud, en col·laboració amb l'Ajuntament de Montanejos. A l'acte van assistir autònoms i empresaris de diversos sectors, als quals se'ls va explicar ajudes vigents com les ajudes Leader que es va obrir el termini aquesta mateixa setmana, ajudes Kit Digital, ajudes per a la rehabilitació d'edificis, préstecs de l'Institut Valencià de Finances, ajudes per al comerç i l'artesania, etc.


Presentació del Conveni FVMP-Labora

Benvinguts al conveni LABORA-FVMP

El conveni subscrit entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i LABORA per a la coordinació d'accions de desenvolupament local a la Comunitat Valenciana, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat amb el Fons Next Generation de la Unió Europea, té com a objectiu fonamental estimular i impulsar el mercat laboral valencià, per a així abordar el repte demogràfic i facilitar la transformació productiva cap a una econòmica verda i digital, a través de la figura dels Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local.
Per a la definició d'aquest projecte territorial, hem desplegat a la Comunitat Valenciana una xarxa de 28 AODL, que actuaren especialment en municipis menors de 1500 habitants i en els municipis de fins a 5000 habitants, dins d'una estratègia territorial integral que permeta coordinar i impulsar accions en matèria d'ocupació, emprenedoria social, desenvolupament local sostenible i cohesió territorial, que faciliten la transformació productiva cap a una economia verda i digital.

Vídeo institucional. LABORA Apostant pel territori.

La despoblació del medi rural és una realitat que impacta directament en l'aïllament de molts municipis, la desaparició de costums i tradicions, o l'extinció de professions i formes de vida que han passat de generació en generació.

Actualment, la realitat és impactant. La meitat dels municipis estan en risc d'extinció i queden definits amb els següents paràmetres: baixa densitat, envelliment de la població, caiguda de la natalitat i la pèrdua constant de la població.

Davant aquesta realitat, i gràcies al conveni signat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i LABORA, a través de la xarxa d'agents de desenvolupament local desplegats per tot el territori, promouen accions per a afavorir la cohesió territorial a través d'ajudes a emprenedors disposats a viure en municipis amb el risc de despoblació.

El programa REVIU, des de l'Agenda AVANT de la Federació, estan aconseguint generar ocupació i desenvolupament econòmic gràcies a famílies que han decidit buscar una oportunitat fora dels grans nuclis urbans.

Aquest vídeo aprofundeix en aquest problema i aporta eines i testimoniatges que poden revertir aquest procés i fer de les poblacions rurals un cresol d'oportunitats i un atractiu per als nouvinguts.

 

Generic placeholder image

Desenvolupament econòmic

L'equip d'agents està col·laborant en iniciatives i programes que, des de l'administració autonòmica, ajuntaments, mancomunitats, consorcis, pactes territorials per l'ocupació, Centres Europeus d'Empreses i Innovació (CEEI), Agenda valenciana antidespoblament (AVANT), agents socials, empreses i entitats sense ànim de lucre, vulguen posar en marxa o estiguen desenvolupant projectes en matèria de desenvolupament econòmic.

Generic placeholder image

Formació i ocupació

Des de la realitat de cada localitat i després de l'anàlisi del territori es propicien espais de debat i reflexió amb els diversos agents de la Comunitat Valenciana, tot buscant la complementarietat de les actuacions i l'optimització dels seus recursos sobre la creació i manteniment de l'ocupació, per actuar com a mecanisme de connexió. Posem especial èmfasi en la detecció d'oportunitats, sinergies possibles entre localitats i la formació per a la inserció laboral.

Generic placeholder image

Emprenedoria

La presència en el territori i la proximitat amb les entitats locals i la seua població, connecten a l'equip d'agents de desenvolupament local amb la realitat de cada municipi i els permeten una connexió amb aquells emprenedors que necessiten orientació i/o assessoria per a posar en marxa els seus projectes.

Mapa dels AEDL desplegats pel territori.

S'ha desplegat un equip multidisciplinari d’AODL en la gran majoria de les comarques de les tres províncies, amb l'objectiu de donar cobertura a una gran part del territori de la Comunitat Valenciana, amb especial atenció als municipis que estan en risc de despoblació.

Castelló

València

Alacant

Contacte

Secció en construcció.

Vincles

VINCLES

Primera trobada impulsada per Labora, la FVMP i l'Agenda AVANT per a compartir experiències entre professionals.

Aquesta iniciativa sorgeix de les necessitats expressades per molts dels professionals amb els quals treballen els agents de desenvolupament local de l’FVMP, per a l'impuls dels pobles inclosos en l'Agenda AVANT de la Generalitat. El propòsit és posar en contacte a persones dedicades a diferents àmbits o amb ganes d'emprendre noves activitats per a aprofundir en el coneixement de l'entorn, amb la finalitat de dissenyar propostes complementàries que ajuden a dinamitzar el territori..

Jornades

Secció en construcció.

Col·laboracions.

REVIU

Col·laboració des del conveni LABORA-FVMP cap al programa REVIU.

Els pobles en risc de despoblació atesos dins de l'agenda AVANT de la Generalitat Valenciana, són focus d'atenció també des de LABORA, ja que necessiten d'impuls i iniciatives per a incrementar el desenvolupament econòmic, des de l'ocupació i l'emprenedoria. Per a això la xarxa dels AEDL desplegats pel territori promouen iniciatives i sinergies entre els diferents territoris.+ Info