El Centre Excursionista Pedreguer guanya els primers premis per a la promoció de la igualtat i la diversitat

La regidoria d’esports, conjuntament amb la regidoria d’igualtat, diversitats i polítiques inclusives de Pedreguer, complint en l’execució del II Pla d’Igualtat de Pedreguer, van promoure els primers premis per a entitats esportives del poble que promocionaren o volgueren promocionar la igualtat entre homes i dones. I la primera edició d’aquests premis,dotats amb 1.000 €, ha estat pel Centre Excursionista Pedrguer (CEP), pel projecte “Senderisme i feminisme a Pedreguer”.

Aquesta entitat, amb llarg recorregut en l’àmbit de la promoció de l’esport al municipi, portarà a terme un projecte que té com a objectiu visibilitzar el paper de les dones. Seran  cinc excursions per espais naturals de les muntanyes de Pedreguer, posant l’accent cada dia  sobre una temàtica diferent en què cinc dones, provinents de diversos àmbits, intentaran donar-li contingut a cada excursió, com ara la poesia, la història, les plantes, l’emprenedoria i el parlar de Pedreguer.

A més, cada ruta serà guiada, a nivell tècnic, per una dona guia membre del CEP, recorrent paratges com els Molinets, Matoses, la Sella, la Muntanya Gran i el Pla de l’Era.

La primera de les excursions serà el 27 de febrer i transcorrerà per la Sella i el Miquelet, amb la temàtica sobre la dona emprenedora, a càrrec de Rosa Anna Avellà.

L’acte de lliurament del premi va tindre lloc a l’Ajuntament el passat dijous, 27 de gener, en presència de la presidenta i secretària del CEP, Maite Sendra i Ana Cardona, respectivament, el regidor d’esports Jose Vte Cabrera, i l’alcalde i regidor d’igualtat, Sergi Ferrús.