El Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent complirà 10 anys amb una programació variada i fidel a la seua essència

El Festival de Circ i Teatre al Carrer d’Ontinyent complirà estos nadals 10 anys, amb una programació “variada i fidel a la seua essència” que era presentada en roda de premsa per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, i la coordinadora del festival, Sayo Gandia.

 

Jorge Rodríguez posava de relleu la trajectòria i l’interés d’un festival “que aposta per traure la cultura al carrer, per acostar-la a les persones de manera directa, al temps que reforça la capacitat d’atracció de la ciutat en estes dates, per a que veïnat i visitants ens acompanyen, i a més de gaudir de tot allò que pot oferir la ciutat, facen a Ontinyent les seues compres”, assenyalava.

 

Després de registrar alguns canvis al format en l’edició anterior, el Festival torna al seu format clàssic, comptant amb una programació que inclou espectacles de circ modern i clàssic de destacades companyies procedents de tota Espanya que seran representats en espais escènics repartits per tots els barris. Tots ells seran gratuïts i es posaran en escena en espais oberts als parcs i places, excepte una representació al Teatre Echegaray.

 

Sayo Gandia feia un repàs per la trajectòria del Festival, que es va encetar en 2012 “com un projecte modest que pretenia dinamitzar el comerç en Nadal, però que vista la bona resposta, vam girar en 2014 per consolidar-lo cap a un esdeveniment cultural de referència per a la ciutat i les comarques veïnes. Des d’aleshores, hem aconseguit la fidelització del públic, i arribem al 10 aniversari amb el mateix entusiasme per apropar la cultura als barris i transformar els carrers i places en llocs de trobada d’artistes i public”, manifestava.

 

La coordinadora del Festival també feia al·lusió al cartell anunciador d’esta edició d’aniversari, obra de l’artista local Jerjes Llopis, “una cridanera il·lustració que combina elements clàssics de la cartelleria circense amb la imatge de la ciutat d’Ontinyent”.

 

La programació començarà aquest dissabte 18 de desembre amb l’espectacle Volatineros” de la companyia aragonesa “Nostraxladamus”, a les 17:00 hores en l’aparcament del Pont Nou (Paduana), un espectacle multidisciplinar d’acrobàcia i funambulisme a 10 metres d’altura i sense xarxa. Diumenge 19 de desembre es comptarà amb la gestualitat de l’espectacle “Colors” de la companyia madrilenya Alehop Circo a les 17:30 a la Plaça de la Coronació, que donaran pas a les 18:00 al mateix lloc als també madrilenys Trocos Lucos i l’espectacle d’acrobàcies “Tartana”.

 

Dijous 23 la companyia catalana “La Bella Tour” portarà a les 18:00 hores al Parc del Mestre Ferrero l’actuació de dos pallasos de la vella escola que intenten sobreviure al món modern. Ja diumenge 26 hi haurà de nou dos espectacles : « Circus Feria » dels madrilenys Bambolea, que faran un homenatge a les antigues fires ambulants a la Plaça de la Concepció en dues sessions, de 11:00 a 13:30 i dde 17:00 a 21:00 hores; i a les 17:00 hores al Teatre Echegaray “les 7 diferències” dels valencians Pot Flotant, que mostrarà en escena persones de trets físics i d’origens molt diferents. Aquest serà l’únic espectacle amb entrada de la programació, 8 euros en general i 6 amb descompte.

 

Dilluns 27 de desembre actuarà la companyia Hurtsun i Ortzi, de Navarra, a les 18:00 hores al Parc Vicent Andrés Estellés, amb l’innovador espectacle “Urbasa”. Dimarts 28 serà torn per a les acrobàcies de “Kasumay”, de la companyia catalano-brasileira “Circo Los”, a les 18:00 hores  al parc de Pere IV; i finalment, dimecres 29 de desembre conclourà el festival amb “Martina i el Bosc de Paper”, dels valencians L’Horta Teatre, a les 18:00 hores a la Plaça Major, amb una combinació de titelles i objectes que tractaran de mostrar la importància del respecte a la Natura.

 

 

Font: Ajuntament d’Ontinyent