El programa pilot ITINERANT arriba a la Vall d’Albaida: una ruta de professionals itinerants per a prestar serveis bàsics als municipis de la comarca

ITINERANT és un programa pilot de serveis que arriba a la Vall d’Albaida promogut per l’Agenda AVANT Contra el Despoblament, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb la col·laboració dels municipis i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

 

Aquest programa aposta per la investigació i mobilització de professionals itinerants per a prestar serveis bàsics necessaris en els diferents municipis que estan en situació d’augment del despoblament, com és el cas de molts municipis de la nostra comarca.

 

Entre els municipis participants d’aquesta fase pilot a la província de València trobem els municipis d’Aielo de Rugat, Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissuera, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Montitxelvo, Otos, Pinet, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

 

Amb aquesta iniciativa s’aconsegueix apropar els diferents serveis sense necessitat de desplaçar-se a un altre municipi. Aquesta distància no solament implica temps de desplaçament, també la disponibilitat de diferents mitjans de transport públic i uns horaris que poden limitar enormement l’accessibilitat.

 

La ruta de professionals es va crear a través d’un primer contacte amb el teixit emprenedor de la zona, prèviament donat d’alta en la SS. Els i les professionals es van adherir mitjançant un formulari d’inscripció.

 

Per una altra banda, es va dur a terme una prospecció de necessitats, on els ajuntaments van sol·licitar les seues necessitats de serveis professionals i la disponibilitat d’espais públics per dur-los a terme.

 

Una vegada es va fer el registre de les necessitats i la disponibilitat de serveis al territori, es va donar pas a la presa de contacte amb els i les professionals inscrites. El personal tècnic de la FVMP va realitzar entrevistes amb les persones interessades per conéixer de primera mà i amb més detall el tipus de servei que oferien.

 

La FVMP, a més de visitar els municipis participants en la ruta i el personal professional seleccionat, porten a terme l’assessorament i acompanyament necessari per a implantar el servei, així com un seguiment una vegada s’ha implantat. D’aquesta manera es dóna una garantia tant a municipis com professionals d’un funcionament correcte i que respon a les necessitats de la població.

 

La incorporació al programa ITINERANT no suposa cap cost per a l’entitat local ni per al personal professionals.

 

En el següent directori es pot contactar directament amb els serveis disponibles a la Vall d’Albaida:

 

SERVICI PROFESSIONAL TELÈFON
VETERINÀRIA María – Centre Veterinari Vetalbert 962 900 484
SERVEI D’AJUDA A DOMICILI NINMA – Lydia Mulet 681 901 103
NETEJA DOMICILIÀRIA
SERVEI DE COMPRA
ACOMPANYAMENT HOSPITALARI
FISIOTERÀPIA
PODOLOGIA    
PERRUQUERIA Rosana Fuster Just 655 185 442
TAXI – CAPACITAT 8 PLACES Mara García Soler 616 294 434
Òptica Optometria – Audiopròtesis Javier Cantó 961 911 296
JARDINERIA Jose Manuel Gallardo López 653 810 028
ASSEGURANCES Monserrat Sanz García 606 374 452
ADVOCADA Raquel Gimeno Seguer 636 538 104
PUBLICITAT I MÀRQUETING Carlos Guerrero Martínez 635 149 577

 

Si eres un/a professional de la Vall d’Albaida i t’interessa, pots inscriure’t al següent formulari: https://avant.gva.es/va/formulari-itinerant

 

Més informació: https://avant.gva.es/es/itinerant

Correu electrònic: itinerant@fvmp.org

 

Fuente: Mancomunidad Vall d’Albaida