El programa turístic de senderisme “Entre muntanyes” de la Mancomunitat tanca una campanya de recuperació

El Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida celebra amb entusiasme el tancament de l’edició 2021 del programa “Entre Muntanyes” per l’augment significatiu de la participació i la realització de totes les rutes previstes. El passat diumenge 12 de desembre, Aielo de Malferit, que ocuparà la Capitalitat Cultural Valenciana el 2022, va acollir l’últim itinerari del programa.

 

La millora sanitària durant la tardor va comportar l’augment de les ràtios dels grups i la celebració de tots els itineraris, el que va permetre recuperar les xifres de participació habituals després del descens ocorregut durant el 2020. De fet, fins i tot, el ritme de reserves va esdevenir major a la d’altres edicions precedents, el que confirma l’interés dels visitants pel producte de natura i per activitats a l’aire lliure.

 

Aquesta iniciativa portada a terme conjuntament pels departaments de Turisme de la Vall d’Albaida, ​​l’Alcoià i el Comtat ha atret no sols a les persones de les tres comarques, que han redescobert indrets dels pobles veïns, també ha sigut significativa la participació de persones vingudes d’altres llocs del territori valencià com ara Alacant, Xixona, Dénia, la Vila Joiosa, Elx, Altea, Sant Vicent del Raspeig, Benissa, la Pobla de Vallbona, Torrent, Oliva, Tavernes Blanques, Benicull del Xúquer, entre altres procedències.

 

D’aquesta forma, es corrobora el potencial dels paisatges de les comarques participants per a atraure turistes amb ganes de recórrer senders rodejats de vegetació, de fonts i d’elements patrimonials com dipòsits de neu o masos, amb vista a valls farcides d’història. De fet, el turisme de natura de la zona té amb la seua riquesa monumental un tret distintiu respecte d’altres àrees i permet, així, una experiència més completa en recórrer espais tradicionalment ocupats per generacions i generacions de persones que han anat deixant les seues empentes al llarg del temps.

Els 28 pobles participants d’aquesta campanya han sigut: Carrícola, Ràfol de Salem, Quatretonda, Atzeneta d’Albaida, Castelló de Rugat, Beniatjar, Bocairent, Alcoi, Gorga, Muro, Benigànim, Agullent, Montaverner, Terrateig, Penàguila, Otos, Ontinyent, Montitxelvo, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Llutxent, El Palomar, Alcoleja, l’Olleria, Alfafara, Bèlgida, Benicolet i Aielo de Malferit.

 

Fuente: Mancomunidad de la Vall d’Albaida