El retorn de “Ontinyent Medieval” després de la pandèmia atrau milers de veïns i visitants al centre històric de la ciutat

Veïnat de vàries comarques ha gaudit d’una oferta lúdica que enguany ha comptat amb prop de 100 punts de venda de productes artesans i 35 espectacles d’animació

“Ontinyent Medieval”, el mercat medieval que organitza cada any l’Ajuntament de la ciutat coincidint amb la celebració del “Mig Any Fester” de Moros i Cristians, tornava aquest cap de setmana als carrers del centre històric després de l’aturada de l’edició anterior per la pandèmia.

Tot i algunes aparicions esporàdiques de la pluja, milers de veïns i visitants de tota La Vall d’Albaida, però també de La Costera, l’Alcoià i altres comarques passaven pel mercat des de la vesprada de divendres i fins la nit d’ahir diumenge, atrets per l’oferta que enguany ocupava una superfície d’al voltant de 7.500 m² del centre històric de la ciutat, comptant amb prop de 100 punts de venda d’artesania i 35 espectacles d’animació ambientats en les cultures cristiana i mora medievals. En aquesta edició també ha destacat la nombrosa participació de diferents grups locals culturals i de música tradicional.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, explicava que “en esta edició tan especial després de la pausa de l’edició anterior deguda a la pandèmia, hem volgut presentar una oferta amb atractius per a totes les edats, i tot i les oscilacions de l’oratge l’acollida ha estat positiva. Ontinyent Medieval ens ha tornat a servir per  atraure molta gent d’altres localitats, contribuint a l’objectiu de donar impuls econòmic, turístic i lúdic a la ciutat”, assenyalava. La regidora tenia paraules d’agraïment per al conjunt de persones, entitats i associacions que s’han involucrat en la iniciativa, així com als veïns i veïnes dels carrers on s’ha ubicat el mercat.