Foios aconsegueix tres projectes REACCIONA, amb una inversió de 158.495 euros

La Diputació de València ha aprovat els tres projectes d’inversió presentats per l’Ajuntament de Foios per valor de 158.495 € euros, dins de la convocatòria REACCIONA de la Diputació de València, l’objectiu de la qual és el foment d’accions relacionades amb l’energia, la mobilitat, la gestió de residus, la natura i l’estalvi d’aigua.

 

La inversió més important és un nou col·lector al carrer de la Lluna, al que es destinen 124.495,25 euros. Es tracta d’una nova canalització de 360 metres, que discorre paral·lelament a la CV-300, que contribuirà a resoldre els problemes d’inundacions que afecten la zona i evitarà que en cas de pluges intenses, les aigües netes es mesclen amb aigua residual. D’altra banda, el nou col·lector servirà també d’infraestructura primària per al Polígon de la Mar, la urbanització de la qual l’ajuntament està impulsant.

 

En segon lloc, amb 30.000 €, s’ha aprovat la instal·lació d’una planta fotovoltaica al sostre de la Llar de Majors per a autoconsum, acció que s’emmarca dins de l’estratègia de reducció de la factura elèctrica municipal posada en marxa en els últims anys. Aquesta planta fotovoltaica s’afegeix a altres dues instal·lacions als vestidors de la piscina, ja executada, i al sostre del col·legi Rei en Jaume, prevista dins de la iniciativa SOM de la Diputació 2020 – 2021.

 

Així mateix, amb un cost de 4.000 euros, s’ha subvencionat la redacció d’un projecte de ruta ciclopeatonal per al camí de la Mar, entre la CV300 i la via Xurra, amb el qual es vol millorar també l’aspecte d’una de les façanes d’entrada al poble.

 

Tal com ha explicat Sergi Ruiz, alcalde de Foios, «els pobles menuts com el nostre estem obligats a escórrer al màxim els diferents recursos i ajudes que altres administracions posen a la nostra disposició, de manera planificada, amb una estratègia intel·ligent d’inversions, que atenga les necessitats de la ciutadania».

 

Font: Ajuntament de Foios