Foios recupera la figura de l’alcalde José Ros Lacruz posant el seu nom al nou vial

L’Ajuntament de Foios, a través de la Regidoria de Memòria Democràtica, ha inaugurat el Passeig Alcalde José Ros Lacruz, donant així nom al nou vial. Un homenatge que se li rendeix des de les institucions locals al qui fora primer edil del municipi en el 1936, abans del colp d’estat i de la Guerra Civil. Posteriorment a aquesta, Lacruz va ser detingut i empresonat en la “Cárcel Modelo de Valencia” i afusellat pels militars governamentals en les proximitats del cementeri de Paterna, en l’anomenat “Paredó”, el 28 de juny de 1940.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la quarta edició de les Jornades de Memòria Democràtica que Foios acull per quart any sota les premisses de veritat, justícia i reparació.

 

Juan José Civera, regidor de Memòria Democràtica, destaca “la importància i la necessitat d’organitzar aquest tipus de jornades, ja que és necessari recordar tot allò que va ocórrer i donar veu a una part de la història que no podem permetre que s’oblide”.

 

Segons incideix l’edil, “hem atorgat el nom d’un vial del nostre poble a la persona a la qual li van arrabassar la vida per a defensar els valors democràtics. Hui hem fet memòria i hem fet un pas avant en la reconciliació amb el nostre passat, perquè totes i tots puguem viure en pau el nostre present”.

 

En l’acte van estar presents la filla i la neta de l’homenatjat, així com Ramiro Rivera, diputat de Memòria Democràtica.

Font: Ajuntament de Foios