FVMP I CONSELLERIA D’AGRICULTURA CELEBREN LA IV EDICIÓ DEL CONGRÉS DE BENESTAR ANIMAL I CONVIVÈNCIA CIUTADANA

Rubén Alfaro ha animat a adherir-se a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia.

Han participat secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), Rogelio Llanes; el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana; i la presidenta del Consell Valencià de Col·legis Veterinaris, Inmaculada Ibor.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha celebrat hui, en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, l’IV Congrés de Benestar Animal i Convivència Ciutadana, de manera telemàtica.

La inauguració ha sigut a càrrec del president de la FVMP, Rubén Alfaro, qui ha destacat el paper que han jugat els animals de companyia per a moltes persones en un moment tan delicat com el viscut a causa de la pandèmia sanitària. A més, ha animat a tots a adherir-se a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia.

En aquesta línia, cal destacar les intervencions del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), Rogelio Llanes; el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana; i la presidenta del Consell Valencià de Col·legis Veterinaris, Inmaculada Ibor.

L’objectiu de la present edició ha sigut compartir amb les entitats locals els avanços normatius en benestar animal i les noves estratègies de gestió local per a la seua implementació local.

Durant la jornada, els assistents han pogut comprovar l’èxit de projectes de gestió per al benestar animal com la campanya publicitària ‘Juga net’ de l’Ajuntament de Gandia o la posada en marxa de platges en les quals es permet l’accés als gossos com la d’Aigua Amarga d’Alacant.

La Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia és una iniciativa de la FVMP, en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, que es va posar en marxa en 2018 amb la finalitat de crear una xarxa de municipis compromesos amb el treball i el desenvolupament d’accions dirigides a la protecció dels animals domèstics i de convivència ciutadana. Es tracta d’un marc d’acció i de bones pràctiques des d’una perspectiva intersectorial i participativa.

A la mateixa poden adherir-se tots aquells municipis que complisquen una sèrie de requisits entre els quals es contempla l’aprovació de la carta de principis programàtics d’una ciutat compromesa amb el benestar animal; l’emissió d’un informe de la situació del benestar dels animals de companyia en el municipi i una relació d’actius per a promoure-la; i el disseny d’un pla d’acció per a solucionar els problemes i necessitats detectats en l’informe anterior.