GENERALITAT I FVMP IMPULSEN EL PROGRAMA ‘REVIU’ PER A AFAVORIR PROJECTES DE VIDA FAMILIAR EN L’ÀMBIT RURAL

  • Set famílies participen ja del programa a Zucaina, Cinctorres, Argelita, Cirat, Matet, Almedijar i Torralba del Pinar.

La Generalitat Valenciana, a través de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han presentat hui a la Casa dels Caragols el programa ‘Reviu’ per a fomentar la captació de projectes de vida familiar en l’àmbit rural.
Segons ha assenyalat Jeanette Segarra, Directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, “es tracta d’un programa pilot que té com a objectiu que hi haja activitat econòmica als nostres pobles, que es blinden serveis que són importants i que es mantinguen aquells negocis que s’estan perdent per falta de relleu generacional. Que no es tanque cap bar o cap fleca per falta de gent, perquè hi ha molta gent fora del món rural amb ganes de tornar als seus orígens i a aquests pobles”.

En aquest programa pilote que ja s’ha posat en marxa participen set municipis de Castelló en risc de despoblació: Zucaina, Torralba del Pinar, Cirat i Argelita, a la comarca de l’Alt Millars; Matet i *Almedijar, en l’Alt Palància; i Cinctorres, a la comarca dels Ports. A més del municipi valencià de La Yesa, a la comarca dels Serrans.
Tots ells tenen ja instal·lades famílies en els seus municipis que s’han acollit al programa i que estan ja regentant algun negoci o exercint alguna activitat econòmica.
“Reviu” és una aposta més del Consell del Botànic i de la FVMP en la seua lluita decidida contra la despoblació. Un programa que tracta d’impulsar mesures efectives enfocades a l’atracció de noves persones i accions destinades a la sostenibilitat territorial, que tinguen un impacte positiu que afavorisca la transformació dels municipis en llocs atractius per a noves persones.
Per a això es busca, en col·laboració amb els ajuntaments i els Agents de Desenvolupament Local, assessorar famílies perquè s’instal·len amb els seus projectes de vida als pobles i afavorir al mateix temps aqueixa integració.