Incorporació de nous panells informatius i museïtzació del jaciment de Penya Negra de Crevillent

Aquest matí s’han presentant in situ els nous panells informatius instal·lats en el jaciment de Penya Negra, un esdeveniment que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva Casanova, el regidor de Cultura, Jesús Ruiz Morcillo, l’edil de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, i la directora de Secretariat d’Estructures per a la Investigació de la Universitat d’Alacant (UA), María Isabel Beltrán Rico.

 

Després de 20 anys de paralització en els estudis arqueològics, el catedràtic de Prehistòria de la UA Alberto Lorrio va rescatar de l’oblit aquest jaciment, iniciant-se de nou les excavacions en 2014. Assentament del Bronze Final i de l’anomenat Ferro Antic (S. IX-VI a. C.) que és citat en les fonts escrites amb el nom d’Herna. Un nou projecte de reexcavació de zones ja estudiades anys arrere, i d’obertura de nous talls en llocs on no semblava haver-hi ocupacions, en el qual ha participat la Universitat d’Alacant juntament amb l’Ajuntament de Crevillent i la Conselleria de Cultura.

 

Una part important del projecte ha sigut la museïtzació dels conjunts excavats, de tal manera que puguen visitar-se i tindre una comprensió del que seria aquella ciutat. A més de la restauració de les estructures, s’ha dissenyat un itinerari amb panells explicatius que s’il·lustren amb infografies, les quals fan una recreació de les excavacions, recurs didàctic hui dia bàsic per a acostar l’arqueologia al públic.

 

A més, existeixen altres panells que fan referència a aspectes com la geologia, l’erosió del sòl, la vegetació o els usos tradicionals de la serra, a fi de donar una visió global de l’entorn.

 

Són en total 13 panells disposats en un itinerari que pretenen servir com a guia als amants de la serra, en un lloc on puguen gaudir el públic escolar, senderistes i tot tipus de públic, amb la idea d’unir turisme cultural i naturalesa en un lloc privilegiat.

 

Font: Ajuntament de Crevillent