La biblioteca municipal de Borriana celebra el 30 aniversari amb una programació especial

La Biblioteca Municipal de Borriana està de celebració, ja que es compleixen 30 anys des que el 18 de novembre de 1991 obrira les portes i començara a oferir el servei de préstec de llibres en la seu actual en el CMC la Mercè.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, juntament amb la directora de la Biblioteca Municipal de Borriana, Amparo Ríos, i personal de la biblioteca, han donat a conèixer les activitats amb què se celebraran els 30 anys, entre les quals hi haurà una exposició fotogràfica, visites guiades, una jornada de portes obertes, un escape room, un torneig de la fallera calavera i teatre infantil.

Aquestes són algunes de les activitats que dinamitzaran la biblioteca entre novembre i desembre per a celebrar els sis lustres de funcionament oferint literatura als borrianencs i a les borrianenques. Sobre aquest tema, Granel ha agraït “el treball diari de les treballadores de la biblioteca per a fomentar la lectura, que fa que cada any s’aconseguisca un molt bon índex de préstecs de llibres per habitant”.

D’aquesta manera, la institució vol celebrar els seus 30 anys amb l’oferta de tot tipus d’activitats per a “donar a conèixer tot el que una biblioteca com la de Borriana pot oferir, tant als més xicotets com als majors, i promoure que continue sent un nexe de la ciutadania de Borriana amb la cultura”, ha subratllat Ríos.

Dilluns que ve, 15 de novembre, s’inaugura una exposició fotogràfica de la història de la biblioteca a la Mercè, i el dijous 18 s’organitza la Jornada de Portes Obertes, amb sessions a les 16h i a les 20h “per a acostar a la ciutadania el funcionament, la història i la intrahistòria d’un dels serveis bibliotecaris més capdavanters de la província”.

El mateix dijous a les 18h, els xiquets i les xiquetes de 8 a 12 anys podran participar en l’escape room “L’enigma literari”, per a tractar de resoldre els misteris que es plantegen en l’espai de la biblioteca. Per a aquesta activitat serà necessària la inscripció prèvia.

El divendres 19 a les 18h, arriba el teatre infantil amb la representació de l’obra 3 cambrers, de Improplana Plus, mentre que el 3 de desembre, també a les 18h, el contacontes Felip Kervarec animarà els més xicotets amb Cada racó té el seu conte.

El dia 5, d’altra banda, s’ha organitzat un dia al voltant del popular joc de taula valencià La fallera calavera. De matí a les 11h, se celebrarà un torneig per als amants o interessats en aquest joc i, a la vesprada, a les 19h arribarà al Teatre Payà la sorneguera obra sobre la història d’una fallera que torna convertida en zombi després de morir en una mascletà, inspirada en el joc i les novel·les.

El preu de l’entrada per a aquesta obra és de 5 euros, mentre que la resta d’activitats són gratuïtes i de lliure accés, tot i que es poden reservar entrades a través de <www.entradesborriana.com>.

 

Font: Ajuntament de Borriana