La Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals destina 650.000 euros a actuacions en la demarcació d’Ontinyent

La Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, depenent de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana, està destinant prop de 650.000 euros a actuacions dins la demarcació on es troba el municipi d’Ontinyent. Així li ho confirmava el Director General de l’àrea, Diego Marín, a la regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, en una visita mantinguda la setmana passada a Ontinyent. En ella, Gandia i Marín, acompanyats per personal tècnic, van visitar diferents indrets on estan tenint lloc estes obres, que inclouen l’obertura i adaptació de 17 kilòmetres d’àrees tallafocs, la millora de 15 kilòmetres de pistes forestals i la creació d’un dipòsit d’aigua antiincendis.

 

Sayo Gandia destacava la importància d’invertir en les zones forestals, “actuacions que potser no són tan visibles com altres però que són molt necessàries ja que la prevenció és la millor manera de protegir el nostre patrimoni natural”, agraïnt les inversions confirmades per la Conselleria. La regidora també afegia que “per complementar les diferents intervencions preventives, caldria que la Generalitat incrementara la regulació d’usos de les pistes forestals, així com la vigilància de la Conselleria sobre la superficie forestal”. En aquest sentit, Sayo Gandia recordava que “a la nostra zona tenim projectes de voluntariat forestal com Ontinyent contra el Foc, però la cura i vigilància de les serres ha de tenir tota l’atenció possible, ja que els danys d’un gran incendi perduren durant dècades”, manifestava.

 

La primera de les obres d’aquest paquet d’actuacions ja ha estat executada per l’empresa pública Tragsa amb un pressupost de 184.647 euros, consistint en la construcció d’un dipòsit d’aigua antiincendis per a afavorir les tasques d’extinció d’incendis forestals. La següent, ja adjudicada a la mateixa empresa amb un pressupost de 68.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos, consisteix en la segona fase dels treballs de manteniment i millora de camins forestals en un tram de 8’5 kms del camí de Les Xosses-Portitxol que comunica Ontinyent amb Vallada i Aielo de Malferit; En altre de 3’6 kms al Camí de la Codolla que comunica Ontinyent amb Moixent i Fontanars dels Alforins; i un tercer de 3’1 kms al Camí de les Moles d’Ontinyent.

 

Finalment, s’han adjudicat dos projectes de nova obertura i adaptació d’àrees tallafocs en terrenys gestionats per la Generalitat, a càrrec de l’empresa Vaersa. El primer se centra en un tram de 4 kilòmetres en la zona del Torrater, amb una injecció de 168.708 euros i un termini de 18 mesos per a executar les obres. El segon projecte serà executat també per Vaersa amb un pressupost de 227.849 euros sobre una superfície de 13 kilòmetres linials en la zona de la Solana, en aquest cas amb un termini d’execució d’un any.

 

 

Font: Ajuntament d’Ontinyent