LA FVMP ES REUNEIX AMB ROBERTO SÁNCHEZ, SECRETARI D’ESTAT DE TELECOMUNICACIONS, EN DELEGACIÓ DE GOVERN

  •  Rubén Alfaro, president de la FVMP, assenyala la importància de l’alfabetització digital.

  • També van assistir els membres de la comissió de despoblació de la FVMP i la directora general de AVANT, Jeannette Segarra.

La comissió de despoblació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) juntament amb el president de la FVMP, Rubén Alfaro, van assistir ahir a la trobada convocada per Delegació de Govern amb el secretari d’estat de Telecomunicacions, Roberto Sánchez, amb l’objectiu de tractar les accions que s’estan posant en marxa per a eliminar la bretxa digital.

Les tres línies estratègiques en les quals s’està treballant des de les institucions són la territorial, l’accessibilitat i l’alfabetització digital. Referent a això, el secretari d’estat de telecomunicacions va assenyalar que s’estan disposant tots els recursos necessaris per a aconseguir que, l’any 2025, totes les zones tinguen accés digital, assenyalant l’entorn empresarial com a clau en la connectivitat segons les necessitats que es requerisquen.

En la reunió es va destacar que la tecnologia és una eina per a frenar la despoblació en els municipis d’interior, obrint noves oportunitats per al món rural. La directora general de AVANT, Jeannette Segarra, va agrair la sensibilitat del Ministeri assenyalant que: “estem transformant la realitat de l’interior perquè hi ha inversions, hem de seguir en aquest camí perquè queden encara zones amb problemes per la bretxa digital”.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, va indicar que aquestes trobades són “molt productius”, ja que “són presents els que millor coneixen la realitat en aquests municipis d’interior: les seues alcaldesses i alcaldes”. A més, va coincidir amb la importància de l’alfabetització digital i va informar sobre el conveni que la FVMP té amb la Generalitat Valenciana per a aquesta formació. “Des de la FVMP hem programat una sèrie de cursos destinats a persones majors i també a emprenedors en els municipis d’interior, per a dotar-los de les capacitats necessàries que els permeten fer ús de les noves eines”, va indicar Alfaro.

Roberto Sánchez va mostrar el seu interés per les aportacions de les alcaldesses i alcaldes de la comissió de despoblació de la FVMP. A la mateixa van assistir Miguel Sandalinas, alcalde de Montanejos i president del Fòrum de Municipis d’Interior; Txema Peláez, alcalde de Sumacárcer i president del Fòrum Mancomunitats; María José Clemente, alcaldessa de Sinarcas; Vicent Mahiques, alcalde de Barxeta; Antonio Bernabéu, alcalde de Castalla; i Consuelo Alfonso, alcaldessa d’Andilla.

La reunió va finalitzar amb el compromís de continuar treballant perquè tots els ciutadans tinguen accés per igual a la connexió digital, incidint en què no pot ser un factor discriminatori per als municipis d’interior.