LA FVMP I L’AGÈNCIA ANTIFRAU VALENCIANA OBRIN VIES DE COL·LABORACIÓ PER A LA INSTAURACIÓ DEL PLANS DE MESURES ANTIFRAU ALS AJUNTAMENTS

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha assenyalat que “es tracta de fer un pas més en la integritat, la transparència i el bon govern, de totes les nostres polítiques públiques”

El president de la Federació Valenciana de Municipis de Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, i el director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, Joan Antoni Llinares, han mantingut una trobada per a establir vies de col·laboració per a ajudar els ajuntaments a realitzar els seus Plans de Mesures Antifrau.

Des de la FVMP, s’informarà a tots els ajuntaments valencians de la necessitat de tindre els seus Pla de Mesures Antifrau en actiu a data d’1 de gener de 2022, així com es mantindran diferents trobades amb ajuntaments i diputacions per a la posada en marxa d’aquesta eina per part dels consistoris.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha assenyalat que “es tracta de l’aterratge en els nostres consistoris d’una eina que vetlarà pel bon ús dels fons provinents d’Europa. Un altre pas més cap a la integritat, la transparència i el bon govern en totes les polítiques públiques”. A més, ha afegit que “des de la FVMP posarem totes les eines que estan al nostre abast per a facilitar als nostres ajuntaments aquesta labor”.

“L’Agència Valenciana Antifrau vol ajudar als ajuntaments i províncies en l’elaboració dels plans d’integritat pública que s’han convertit en un exigència després de l’aprovació de l’Ordre del Ministeris d’Hisenda 1030/2021 com a requisit per a poder accedir als fons Next Generation. A aquest efecte l’Agència ha elaborat la Guia ‘Pla d’integritat pública: full de ruta i annexos facilitadors’ de la qual hem fet lliurament aquest matí al President de la FVMP”, va declarar Joan Llinares.

Segons va eixir publicat en el BOE el mes passat octubre, mitjançant una ordre publicada pel Ministeri d’Hisenda, “tota entitat, *decisora o executora, que participe en l’execució de les mesures del Pla de Recuperació i Transformació haurà de disposar d’un Pla de mesures Antifrau”. Qualsevol administració o fins i tot intermediaris privats hauran d’establir mapes de risc, declaracions d’absència de conflicte d’interés, codis ètics, bústies de denúncies, sistemes d’alertes, cursos de formació dels seus gestors o polítiques d’obsequis i confidencialitat.