LA FVMP PARTICIPA A LA II JORNADA DE ÉXITO EDUCATIVO DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha participat en la II Jornada d’Èxit Educatiu que ha organitzat la Conselleria d’Educació Cultura i Esport. La presentació de la jornada ha estat a càrrec del secretari autonòmic d’Educació Miquel Soler, la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, el vicepresident de l’FVMP, Diego Gómez i Rosa Julia Cañada, presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

En aquestes jornada s’ha presentat, a més, el Protocol d’Absentisme Escolar. Una eina molt important que s’ha desenvolupat amb l’objectiu de lluitar contra una xacra que afecta l’alumnat de tot el territori valencià, especialment a les famílies dels xiquets i xiquetes més vulnerables. “Cal posar l’accent en l’educació inclusiva per damunt de l’excloent. El treball contra l’absentisme escolar és una labor de tota la Comunitat Escolar on els ajuntaments han de jugar un rol fonamental. Des de la FVMP continuarem secundant i donant suport a aquestes iniciatives “, ha explicat el vicepresident de la FVMP.

Durant la jornada els municipis de Villena, Vila-real, Benetússer, Albal i Elx han presentat les seues experiències en la lluita contra l’absentisme escolar.