L’Ajuntament d’Alboraia i la Policia Local han creat una patrulla específica per a l’horta

L’Ajuntament d’Alboraia i la Policia Local del municipi han destinat un agent específicament per a les zones d’hortes en el terme municipal, responent a les necessitats d’aquestes zones.

Aquesta unitat es dedica ja a patrullar i vigilar els terrenys de l’horta d’Alboraia, entre altres funcions. L’agent destinat també és pilot de dron, per la qual cosa s’utilitza el dron Fènix 1 de la Policia Local d’Alboraia per a donar suport a la vigilància dels camps i les diferents edificacions que allí es troba.

La patrulla de l’horta inicialment ha començat les seues tasques recopilant informació i dades sobre totes les alqueries i edificacions en l’horta, indicant dades de contacte de les mateixes per a poder localitzar a les persones propietàries en cas de qualsevol incidència.

“Crear aquesta patrulla serà molt positiu per a reforçar el treball de la nostra policia en un entorn tan emblemàtic com la nostra horta d’Alboraia”, va declarar l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría Díaz.

A més de la utilització del dron policial, que amplia moltíssim el rang de vigilància i la possibilitat d’abastar més zones rurals, l’agent també fa servir la tecnologia satèl·lit de Google Earth per a recaptar i indexar informació sobre mapes en temps real. L’ús de les motos de la Policia Local també és habitual en l’horta a causa de la seua mobilitat més àgil que permet entrar per llocs en els quals els cotxes no ho permeten.

Les primeres setmanes d’aquest nou servei es va anar principalment informant les persones que treballen o viuen en l’horta d’Alboraia, perquè conegueren aquest reforç policial i poder recaptar informació i més dades de les seues necessitats.

Aquesta patrulla específica de l’horta servirà per a patrullar i vigilar, evitant robatoris, ocupacions il·legals o abocaments, alguns dels delictes que més poden perjudicar l’entorn i a les persones que treballen i viuen en el camp.

 

Font: Ajuntament d’Alboraia