L’ajuntament de Cocentaina impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers

La iniciativa, en una primera fase, començarà amb la realització d’enquestes i entrevistes als tots els establiments d’hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, s’ofereix informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En una segona fase i, per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Servei d’àpats), s’instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s’entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors.

Per a portar avant aquesta iniciativa, es posarà en marxa un treball de camp per a reforçar el coneixement de la normativa actual en matèria de reciclatge d’envasos de vidre. Paqui Ruiz, regidora de Residus Sòlids Urbans i Neteja Viària,  ha explicat que «l’objectiu d’aquesta campanya és aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre en la localitat perquè el sector de l’hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals, ja que en ell es consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen en tot el país».

El vidre que es deposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals, per la qual cosa reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors. A més, també és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic perquè en usar “calcín” – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn, i minimitzant també l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació.