L’ajuntament de Cocentaina present en l’assemblea general de l’Associació Espenyola de Fires en FITUR

  • La AFE ha aprovat els comptes anuals, les activitats programades per a l’exercici i ha ratificat la integració de tres nois socis.

 

  • L’aplicació dels estrictes protocols de seguretat permet la celebració de fires garantint la seguretat d’expositors i visitants.

 

L’Associació de Fires Espanyoles (AFE) ha celebrat la seua Assemblea General a Madrid aprofitant la celebració de FITUR, Fira Internacional de Turisme, com ja és habitual.

Els membres de l’associació han repassat les activitats de 2021 i han aprovat els comptes anuals i el pressupost d’ingressos i despeses per a 2022, així com les activitats previstes per a enguany. L’Assemblea també ha ratificat la incorporació de tres nous membres, dos integrats en l’associació a mitjan últim exercici, C-IFECA, Consorci Institució Firal de Cadis (Jerez de la Frontera) i IFAB, Institució Firal d’Albacete, dels quals ja es va fer pública la seua admissió en el seu moment, i un altre incorporat aquest mateix any, EXPOCoruña, Institut Firal de la Corunya.

El president de AFE, Xabier Basañez, ha declarat ‘Després d’un any que considerem d’inici de la recuperació, del qual estem satisfets per haver pogut celebrar un significatiu nombre de fires, pensem que enguany es produirà una consolidació de l’activitat i que es podrà dur a terme un ambiciós calendari de fires i esdeveniments programats pels nostres socis. Per al nostre sector és una excel·lent notícia que les fires vagen celebrant-se i buidant els possibles dubtes que puguen albergar els expositors i visitants, atès que els recintes firals han demostrat ser espais segurs en els quals s’apliquen amb rigor els protocols sanitaris’.

L’Associació de Fires Espanyoles, entitat sense ànim de lucre que es va constituir en 1964, compta amb 31 membres associats i representa un 90% de l’activitat firal al nostre país. Les fires comercials a Espanya generen un impacte anual estimat en 13.000 milions d’euros (impacte directe, indirecte i induït), la qual cosa suposa una contribució al PIB nacional de 6.500 milions d’euros i la generació de 123.000 ocupacions directes i indirectes. Espanya es troba entre els principals països d’Europa en matèria de fires, juntament amb Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit.