L’Ajuntament de la Pobla Llarga organitza l’exposició “Avions en la Guerra Civil” amb la col·lecció de maquetes del veí Vicent Soler i Fayos

 

3 de febre de 2022 – La Guerra Civil Espanyola es va lliurar enmig de dues guerres mundials, i en aquesta en concret, l’aviació va tenir un paper fonamental i diverses generacions d’avions es succeïren en els cels espanyols durant els 3 anys de conflicte i dins d’aquest context s’engloba l’exposició.

Aquesta exposició vol donar a conèixer un aspecte poc conegut (la guerra en el aire) del conflicte que més ha marcat a moltes generacions de valencians i espanyols. També pretén ser un reconeixement de la importància de l’aviació en la Guerra d’Espanya.

Vicent disposa d’un centenar de maquetes, les quals estaran exposades  per a tots els veïns i veïnes i totes aquelles persones que vullguen gaudir d’ella. També es realitzaran visites amb els centres escolars de la localitat.

“Sempre he sentit atracció pels avions i per la importància que van tenir en la guerra civil i això és el que intentarem transmetre al llarg de la exposició” comenta Vicent Soler, “També, tant per part de l’Ajuntament com per part meua, volem agrair la col·laboració de Ferran Pastor i de Balbí-Josep Serena ja que gràcies a ells s’ha completat l’exposició”.