L’Ajuntament de Pedreguer col·labora amb FUNDEM en la restauració d’una àrea degradada per convertir-la en bosc mediterrani

Dissabte passat 13 de novembre es va dur a terme la fase final del projecte “Restauració d’una àrea degradada i conversió en un bosc mediterrani” que va ser seleccionat en la II Convocatòria Mediambiental promoguda per CaixaBank i Fundació Bancaixa i en la V edició dels Premis Solidaris Rastreator.

Un projecte que va començar a la fi de l’hivern passat i en el qual s’han plantat més de 1000 plantes de 30 espècies autòctones diferents al llarg de 27000 m² de terreny per a crear un nou bosc mosaic mediterrani obert al públic que comptarà amb una infraestructura interna de camins i zones de descans per als visitants.

FUNDEM, propietària dels terrenys, situats a Pedreguer, a la muntanya de la Sella, prop del Jardí de l’Albarda, ha volgut agrair la seua col·laboració a totes les entitats i particulars que han fet possible aquest projecte i a tots els voluntaris convocats per Treebuu que van acudir a ajudar durant les tasques de plantació.

Juntament amb l’Ajuntament de Pedreguer, també han col·laborat Rastreator, GVA Agricultura i Transició Ecològica i CaixaBank, entre altres.

A través del següent enllaç es pot accedir a un vídeo explicatiu del projecte per part d’Ángel Pérez, ambientòleg i guia del Jardí, i a un vídeo-resum de la jornada de plantació que va concloure la realització del projecte: https://fundem.org/wp/final-del-proyecto-restauracion-de-un-area-degradada-y-conversion-en-un-bosque-mediterraneo/

El Regidor de Medi Ambient de Pedreguer, Héctor Mulet Garcia, ha manifestat la seua satisfacció «per poder dur a terme aquest tipus de projectes i contribuir en la creació de nous espais verds que tots podrem gaudir en el futur». Per la seua part, des de Fundem han assegurat que continuaran treballant «en la nostra labor de protecció i conservació de la naturalesa i esperem poder anunciar-vos nous projectes pròximament».

 

Fuente: Ayuntamiento de Pedreguer