L’ajuntament rep la donació de quatre quadres del denier Antonio Marsal Such

Dénia (28.02.2022).- Este matí ha materialitzat en la Sala de Plens la donació a l’Ajuntament de Dénia de quatre obres del pintor denier Antonio Marsal Such (1929-1987) per part de la seua família, amb assistència de la viuda, Carmen, i uns altres familiars.

Els quadres, que des d’ara passen a enriquir els fons artístics de l’ajuntament, ens mostren un autoretrat d’Antonio Marsal; un retrat de son pare, comerciant de pansa de Dénia; una representació del Pare Pere i un retrat de la seua dona Carmen, en la platja, un paisatge que fou una de les temàtiques favorites d’este pintor vocacional, topògraf de professió.

En nom de la família ha intervingut un dels néts, Pablo Apezteguía Marsal, per a recordar, igual que ha assenyalat l’alcalde, Vicent Grimalt, que la idea de la donació sorgeix de la germana d’Antonio, María Consuelo, que va voler compartir l’obra del seu germà amb la ciutat de Dénia que tant estimava i aconseguir per a ell el reconeixement que mereixia. Maria Consuelo esperava l’acte de hui “amb molta il·lusió”, però, malauradament, va faltar fa unes poques setmanes. Tanmateix, el seu record i la seua generositat han estat molt presents en l’acte de hui.

El regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, ha destacat que Marsal Such va participar en nombroses exposicions arreu de la geografia espanyola. La última fou al 1986 en la seu de la Caja de Ahorros Provincial de Alicante a Dénia.

Les obres d’Antonio Marsal Such donades a l’ajuntament seran exposades temporalment a la Casa de Cultura perquè els deniers i denieres puguen acostar-se a l’obra d’un paisà “que va dedicar la vida a l’art, plasmant la llum, el color, el sol i el blau de la mar de la terra que va portar sempre al cor”.