L’Eliana acull una jornada sobre la protecció de la infància i l’adolescència

L’Escola de Formació de Persones Adultes de l’Eliana va acollir ahir dimecres la primera jornada formativa ‘Polítiques socials: marc de protecció de la infància i adolescència’, impulsada per la regidoria de Polítiques Socials i dirigida als equips directius i d’orientació dels centres educatius, tant públics com privats, del municipi.

La trobada ha servit per a posar en valor els diferents serveis i prestacions dels quals disposa l’Equip d’Atenció Primària de l’Ajuntament, especialment les seues funcions i formes d’accés. A més, s’han abordat aspectes de coordinació interadministrativa per a la protecció integral de la infància i l’adolescència. L’acte, ha comptat a més amb la participació de l’Equip Municipal contra la Violència de Gènere, Domèstica i Menor, concretant igualment els serveis que presta.

La cita ha conclòs amb la presentació dels nous programes, ‘BÉ-ESTAR FAMILIAR’ i ‘OBRINT CAMINS’, impulsats en col·laboració amb l’IES l’Eliana. El primer realitzarà intervencions familiars davant situacions de risc d’exclusió social, mentre que el segon desenvoluparà activitats alternatives a l’expulsió de l’alumnat amb expedient disciplinari, per a previndre conductes contràries a la convivència escolar i fomentar les seues habilitats socials i de gestió positiva dels conflictes.

L’edil, Mª José Valenzuela, va ser l’encarregada d’inaugurar la jornada destacant la importància de la coordinació entre els Serveis Socials i els centres educatius, com a agents referents en la detecció i intervenció davant casos de possible necessitat de protecció social. “Tot això en el marc de l’aposta ferma que està realitzant l’Ajuntament de l’Eliana per a impulsar polítiques municipals que fomenten la inclusió social i el benestar de la ciutadania”, ha afirmat.

 

Font: Ajuntament de L’Eliana