L’espai musical i gastronòmic de LA FIRA d’Ontinyent promourà la música interpretada per dones

L’espai musical i gastronòmic de la Fira d’Ontinyent, que es celebrarà del 19 al 22 de novembre a la capital de La Vall d’Albaida, promourà enguany la música interpretada per dones. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, i la d’Igualtat, Natàlia Enguix, presentaven aquest dijous la iniciativa per la qual 7 vocalistes femenines actuaran junt a la zona dedicada a la gastronomia, per tal de dinamitzar la fira i posar en valor el treball de les dones al món de la música.

Jorge Rodriguez explicava que la iniciativa “continua en la línia encetada pel govern d’Ontinyent de visibilitzar la presència de les dones en àmbits on han estat oblidades, dins de l’aposta transversal per la igualtat que venim fent”. En aquest sentit recordava la designació dels noms dels carrers adjacents al nou hospital amb noms de dones vinculades a l’àmbit sanitari; la recent presentació de l’àlbum de cromos de dones esportistes d’Ontinyent, “i ara volem visibiltizar a les dones en la música, en un lloc que pensem que és idoni per a dur a terme esta iniciativa”.

Àixí, Àngels Muñoz explicava que en aquest cicle es comptarà amb algunes artistes que ja van participar al programa “Queda’t a casa” impulsat per l’Ajuntament durant el confinament, “ara en un espai on la gent podrà gaudir de la música al temps que de l’oferta d’establiments hostelers que estaran els quatre dies de fira oferint tapes, pintxos o les tradicionals coques de fira. Una zona gastronòmica que va tenir molt bona acceptació quan es va posar en marxa en 2019 i que ara reprenem, enguany amb una ambientació musical on les dones seran protagonistes”.

Les actuacions seran a partir de les 12:30 pel matí i de les 18:30 per la vesprada. Divendres 19 pel matí actuarà la cantant, actriu de musicals i exparticipant del concurs “La Voz” Marína Damer; i de vesprada el grup local “Mimí i los trileros” liderat per la seu vocalista Miriam Albero i les seues versions melòdiques de temes variats. Dissabte 20 pel matí actuarà la cantant de flamenc Isabel Julbe, d’ampla trajectòria en la que ha col·laborat amb artistes com Ketama o el grup Seguridad Social, i compartit cartell amb Raimundo Amador o La Barbería del Sur; mentre que de vesprada serà torn per a la cantant local Mireia Tortosa, que presentarà el seu recent primer treball discogràfic “Tendur”.

Diumenge dia 21 pel matí es comptarà amb la varietat de les versions de swing, por i rock del grup “Lulú i los Tigretones” que lidera Carol García; actuant de vesprada l’alcoiana Neus Ferri, cantant, compositora i també coneguda finalista del concurs “La Voz”. Finalment, dilluns dia 22 pel matí actuaran Paloma Grueso i el seu trio, liderat per una versàtil artista que a la seua trajectòria ha format part de distintes formacions de jazz, swing, soul, pop i rock.

Natàlia Enguix donava l’enhorabona a la regidora de festes per una iniciativa “bonica i necessària, ja que les dones hem estat invisibilitzades al llarg de la història en totes les disciplines, al món de la música també, i és important posar en valor a les dones en la música i el seu treball, i que les xiquetes puguen tenir també referents femenins en esta matèria”. Enguix avançava que com a prèvia a esta programació, dimecres 17 de novembre a les 19:00 hores es presentarà a la biblioteca de Sant Josep el llibre “Música popular i feminisme, estratègia per al canvi”, a càrrec de la seua autora, la xativina Reïs Gallego.

 

 Fuente: Ayuntamiento de Ontinyent