L’FVMP I LA CONSELLERIA D’INCLUSIÓ IMPULSEN UN POTENT PLA DE FORMACIÓ DEL PERSONAL D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DELS AJUNTAMENTS VALENCIANS

L‘FVMP i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’FVMP han signat un conveni de col·laboració per a posar en marxa #FAP, una potent eina de formació adreçada al personal al servei de l’administració local valenciana. El nou marc de col·laboració, presentat al Palau dels Català, ha estat presentat per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, la vicesecretària de la FVMP, Tamara Martínez i pel director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

La vicepresidenta ha afirmat que es tracta d’ “un conjunt molt ambiciós d’accions formatives que donarà resposta global a les noves necessitats de el sistema, situant a les persones en el centre i garantint una resposta adequada”.

“Es tracta d’un treball conjunt per garantir el desplegament efectiu de la Llei de Serveis Socials Inclusius, amb la mirada posada a promoure la qualitat en els serveis socials, millorar les prestacions i garantir la formació de les professionals i els professionals que treballen en el sistema públic de serveis socials “, ha assenyalat la vicepresident del govern valencià.

Per la seua part, el president de l’FVMP, Rubén Alfaro, ha volgut posar en valor el fet que l’acord apodera als ajuntaments valencians. “Els grans beneficiats seran els ciutadans i ciutadanes. Amb aquesta pla els treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis, milloren i actualitzen les seues competències per a prestar un millor servei a la gent”, ha assegurat Alfaro.

En el mateix sentit, la vicesecretària de l’FVMP, Tamara Martínez, ha posat l’accent en “el gran treball que fa la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la formació de tot el personal al servei de l’administració local valenciana”. “L’acord va a permetre posar en marxa  un pla de formació per als serveis socials locals que donarà resposta global a les noves necessitats del sistema, situant a les persones en el centre i garantint una resposta adequada”, ha insistit, Tamara Martínez.

Els cursos seran impartits per la FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través del Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

El pla consta de 35 accions formatives, amb 865 hores amb la qual s’espera formar més de 1.250 professionals que desenvolupen el seu treball en els serveis socials d’entitats locals.

El termini d’inscripció s’obre el proper dilluns, 26 d’abril, a través del web consultar aquí https://fap.fvmp.es/