ONDARA PRESENTA EL VI PREMI DE COMPOSICIÓ PER A DOLÇAINA I PIANO VILA D’ONDARA 2022 AMB EL RECITAL DE JOSEP ALEMANY I DAVID GONZÀLEZ

Ondara, 21.02.22. Dissabte passat, 19 de febrer, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir la presentació de la VI edició del Premi de Composició per a Dolçaina i Piano Vila d’Ondara; un acte emmarcat en la programació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara (dirigida per Raquel Mengual) per aquest mes de febrer 2022. Aquest concurs, que enguany compleix la seua 6a edició, que està consolidat al món de la musica tradicional valenciana, es convoca amb  l’objectiu de fomentar la cultura en el municipi, ampliar el patrimoni musical, difondre la nostra música més representativa i augmentar el repertori per a aquest tipus de formació. Un certamen de composició musical que és únic al País Valencià per les seues característiques, en tractar-se de composicions originals per a la dolçaina i el piano.

         Josep Alemany a la dolçaina i David González al piano van ser els encarregats de posar música a aquesta presentació, interpretant la peça guanyadora de la cinquena edició, «Rondó Concertant», de David Postiguillo, i la Menció d’Honor, «Caricatures», de Josep Cano, entre d’altres.  El recital va ser molt aplaudit pel públic assistent.

         Respecte a la nova edició del VI Premi de Composició per a dolçaina i piano Vila d’Ondara 2022, cal indicar que els autors podran presentar les seues obres fins al 12 de juliol 2022 al departament de cultura de l’Ajuntament d’Ondara. Finalitzat el termini d’admissió, un jurat tècnic seleccionarà, entre totes les obres presentades, un màxim de tres obres, les quals tindran la consideració de finalistes. En cas de no haver-se presentat un mínim de tres obres, el concurs quedarà anul·lat. Les obres finalistes seran interpretades per Josep Alemany Ortolà  i David Gonzàlez a la Casa de Cultura d’Ondara, el dia 7 d’octubre de 2022. Al descans d’aquest concert, els assistents votaran per atorgar un premi especial del públic amb dotació econòmica.

         Com en edicions anteriors, el primer premi està patrocinat per l’Ajuntament d’Ondara amb una dotació econòmica de 1.250 euros; mentre que el Premi del Públic, concedit per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, tindrà una dotació de 500 euros.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA