Ontinyent inicia el repartiment als centres educatius de 2.000 exemplars del pioner àlbum de cromos de dones esportistes locals

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat el repartiment als centres educatius de la localitat de 2.000 exemplars del pioner àlbum de cromos de dones esportiestes locals. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria d’Esports pionera a Espanya en l’àmbit municipal, que es presentava recentment a la jornada “Esport i Dona” on les esportistes olímpiques Gemma Mengual i María Vasco destacaven l’acció com “un exemple d’aposta per l’esport de base i femení”.

 

Així, els 2.000 àlbums (junt amb 2.000 sobres amb 5 cromos cadascú) estan sent repartint entre primària de la localitat als distints col·legis, estant els primers el CEIP Vicente Gironés Mora i el CEIP Martínez Valls. El regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, agraïa la bona acollida que està tenint la iniciativa, “una acollida il·lusionant que queda reflexada perfectament al rostre dels xiquets i xiquets en descobrir dones conegudes als àlbums i els cromos, i en poder canviar-los i jugar amb ells. Estem contribuint a la visibilització i foment de  l’esport femení i els seus referents, i per als escolars està sent també una eina de socialització”, assenyalava.

 

Des del CEIP Vicente Gironés, la seua directora, Inma Ferrero, valorava molt positivament l’acció, “ja que l’alumnat està molt content i els agrada la iniciativa, que ens sembla fantàstica per com fusiona la posada en valor de les dones amb l’impuls a l’esport i la vessant educativa».

 

Repartiment gratuït de cromos per diverses vies

 

Tal com va avançar Óscar Borrell, els xiquets i xiquetes disposaran de diverses possibilitats per aconseguir els cromos, també gratuïtament. Així, poden replegar un sobre cada dia que accedisquen al poliesportiu municipal a practicar esport; també es repartiran sobres pròximament junt a la premsa local; i també es disposaran 7.000 sobres al stand de l’Ajuntament d’Ontinyent en la Fira d’Ontinyent, al pàrking de la Sala Gomis, des d’aquest divendres 19 de novembre. Borrell animava als xiquets i xiquetes i la ciutadania en general “a gaudir l’àlbum i per descomptat també a practicar esport”.

 

Fuente: Ayuntamiento de Ontinyent