Conveni de col·laboració amb Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d’Espanya

Més de 627 valencians procedents de 217 Municipis de la Comunitat Valenciana van ser deportats a camps de concentració nazis, fonamentalment a Mauthausen / Gusen.

L´FVMP segueix en la labor tant de facilitar al coneixement públic els recursos patrimonials locals de la Guerra d’Espanya i de la Memòria Democràtica, com en accions dirigides perquè la memòria històrica es convertisca en símbol permanent de la tolerància, de la dignitat dels valors democràtics, del rebuig dels totalitarismes i del reconeixement de totes les persones que han patit persecució a causa de les seues opcions personals, ideològiques o de consciència, i de reconeixement de les víctimes.

El 24 de febrer de 2022, Rubén Alfaro Bernabé, President de l´FVMP, i Joan Calvo, President de l´AMICAL de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, van signar un Conveni Marc de col·laboració.

El Conveni marc té com a objectiu establir una col·laboració estable per a dur a terme accions de protecció, promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica i la defensa dels Drets Humans. Es constata un compromís de recíproc desenvolupament mitjançant la programació i gestió comuna d’iniciatives, acords i intercanvis de coneixements i competències.

L´FVMP obri el Conveni Marc a totes les Entitats Locals que vulguen programar actuacions de sensibilització ciutadana, reconeixement a les víctimes de la Deportació. Per a més informació: xarxamemoria@fvmp.org