RUBÉN ALFARO INAUGURA L’OFICINA D’ATENCIÓ A LES VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL I LA DICTADURA EN ELDA

Elda, 4 de març

El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, acompanyat per la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, han inaugurat aquesta vesprada la “Oficina d’Atenció a les Víctimes de la Guerra Cilvil i la Dictadura” en el Museu Arqueològic d’Elda, Alacant.
L’acte, al qual també han acudit el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez, nombrosos regidors de l’Ajuntament d’Elda i membres i tècnics de la FVMP, ha sigut presenciat per nombrós públic interessat.
En paraules del mateix Rubén Alfaro aquesta oficina “constitueix un espai de recuperació de la memòria democràtica valenciana a través d’una acció tan humana i fonamental com l’atenció personalitzada de les víctimes i dels seus familiars. Alhora que els atorga a les víctimes el poder de conéixer, de saber què va passar, que és, sense cap dubte, el primer pas necessari per a tancar ferides”.
Per part seua, la consellera Rosa Garijo, ha destacat “que és fonamental que des de les administracions locals ens ajuntem per a fer aquestes polítiques de memòria històrica; encara existeix molt desconeixement sobre els desapareguts, molts joves segueixen sense saber que som un dels països amb més desapareguts de la història recent”.
Per això, tant el president de la FVMP com la consellera han coincidit a assenyalar la importància d’aquestes oficines que treballen elaborar un cens de víctimes de la guerra civil, així com facilitar informació associacions, administracions públiques, organismes o particulars.
Aquesta Oficina d’Atenció a les víctimes de la Guerra Civil és la primera a la província d’Alacant, i la tercera a la Comunitat Valenciana, després de la ja existents a Onda, Altura i Chelva.