L’FVMP SIGNA UN CONVENI AMB LA CHS PER A POSAR EN MARXA ACCIONS HIDRÀULIQUES DE CARÀCTER PREVENTIU

  • Rubén Alfaro ha destacat «la necessitat de les sinergies entre entitats per a millorar la qualitat de vida de les nostres poblacions».
  • Ximo Puig ha defensat «el desenvolupament d’activitats sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental».

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha signat un conveni amb la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) per a establir un marc general de col·laboració i establir les bases de futures accions en les zones d’actuació de domini públic hidràulic.

El conveni signat pel president de l’FVMP, Rubén Alfaro; i el president de la CHS, Mario Urrea; té com a objectiu impulsar un entorn resilient que afavorisca la regeneració econòmica i social, i promoure un desenvolupament territorial respectuós amb el medi ambient.

L’acte, presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; s’ha celebrat a la Biblioteca Pública Fernando de Loaces d’Orihuela i ha posat de manifest «la necessitat de sinergies per a crear ciutats segures, sostenibles, saludables i respectuoses amb el medi ambient, alineades amb els objectius amb els ODS» tal com ha afirmat Rubén Alfaro.

El conveni contempla tres grans línies de cooperació: actuacions de neteja per al manteniment dels llits dels rius, tant si és per part de la CHS com per part dels ajuntaments, i treballs coordinats entre administracions en cas d’una situació d’emergència. Referent a això, Alfaro ha destacat «la importància de la col·laboració» ja que «afavorirà una millor qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns, tant en el seu dia a dia com en un futur immediat».

Per part seua, el president Ximo Puig ha destacat «la voluntat de la Generalitat Valenciana d’impulsar, acompanyar i estar amb l’alineació, sinergia i vinculació entre entitats en el desenvolupament d’activitats sobre la sostenibilitat ambiental, reforçant les accions de caràcter preventiu en el domini públic hidràulic».

A l’acte també han assistit, el secretari general de l’FVMP, Vicent Gil; el coordinador de l’Oficina del Plan Vega Renhace, Antonio Alonso; i el catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional en la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina.

VEURE GALERIA