Torna el V Premi Firacor al Certamen Coral Fira de Tots Sants 2021

Cocentaina tornarà a ser aquesta setmana referent nacional de la música coral, amb la celebració de la 41 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants i el V Premi FIRACOR. Serà el proper dissabte, 13 de novembre, a les 19 hores,  al Centre Cultural El Teular.

El Certamen Coral Fira de Tots Sants ès l’únic Certamen Coral a tota la Comunitat Valenciana en aquesta modalitat i l’únic que promou la difusió a la música coral escrita en valencià amb l’encàrrec especialment per a l’ocasió d’una composició coral escrita en valencià perquè servisca com a referència interpretativa de tots els cors. Aquesta composició és l’obra obligada que han d’interpretar en la nostra llengua, independentment del seu lloc de procedència.

El V Premi FIRACOR, és un premi quadriennal on concorren els tres cors guanyadors de les tres últimes edicions regulars del Certamen per un únic premi dotat amb 6.000€ més el premi del públic dotat amb 600€. Els cors interpreten un programa lliure de diversos estils del repertori coral, juntament l’obra obligada corresponent a l’edició on van ser classificats per participar en aquest premi.

El cartell d’aquesta edició és obra del dissenyador gràfic contestà Pau Olcina i Andrés. També ha dissenyat el nou logotip del certamen que barreja amb el disseny del cartell.

En l’esdeveniment que estarà conduït pel periodista i presentador d’APunt, Ferran Cano, participaran les següents agrupacions:

  • Alaia Ensemble, de Madrid, creditor del 1er Premi de la 37 edició del Certamen 2017.
  • Cor de la Unió Musical Santa Cecília, d’Onda, Cor Umsco, creditor del 2on Premi i Premi del Públic de la 38 edició del Certamen 2018.
  • Coro Diatessaron de Molina del Segura, creditor del 1er Premi de la 39 edició del Certamen 2019.

El jurat estarà integrat per Josep Robert Sellés i Camps, Ana Luisa Chova Rodríguez, Elisenda Carrasco i Ribot, Ramón Gil González i Elisa Gómez Pérez, tots ells reconeguts experts del món coral. Actuarà com a secretari del jurat Marc Vilaplana Calbo.

El públic del Centre Cultural El Teular podran tornar a emetre el seu vot al cor que més els agrade mitjançant una papereta. El més votat serà el creditor del guardó més popular que és el Premi del Públic.

Mentre el jurat duu a terme l’àrdua tasca d’emetre la seua fallada, actuarà el grup Fun Jazz Project. Creat l’any 2007 està integrat per Adolfo Garcia, Piano, Josep Soler, Contrabaix,  Pep Soler, Bateria. Interpretaran junt la cantant Rosa Porta grans temes adaptats del soul, el pop, el swing i la música llatina.

La 41 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, organitzada per l’associació del mateix nom i integrada entre els seus associats per membres del Cor de Cambra Discantus, s’emmarca dintre de les activitats culturals programades per l’Ajuntament de Cocentaina per a la celebració de la 675 edició de la Fira de Tots Sants.

Les entrades per assistir al certamen, són gratuïtes com totes les activitats de Fira i es podran reservar a la web que disposa l’Ajuntament de Cocentaina www.entrades.cocentaina.es

 

Font: Ajuntament de Cocentaina