Comença el procés participatiu per a la redacció del nou Pla de Residus

Carcaixent inicia este divendres el procés de participació del Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables. Començarà amb una sessió informativa, que se celebrarà este dijous 28 d’octubre a les 19:00 hores al Centre d’Empreses, amb l’objectiu d’involucrar els veïns i veïnes en el procés per a què donen la seua visió de com millorar la recollida selectiva i reduir la producció de residus domèstics a Carcaixent.

El procés de participació seguirà amb una segona sessió participativa presencial i es complementarà amb un període de participació online per a obrir la participació a totes aquelles persones que no hagen pogut unir-se a la sessió presencial, així com facilitar que tots els veïns i veïnes de Carcaixent puguen conèixer i validar les aportacions rebudes en la participació presencial i online. Per a la participació online s’habilitarà un qüestionari en la plataforma www.municipis2030.es.

Ana Garrigues, regidora de Medi Ambient, ha destacat que l’objectiu del procés participatiu  «és implicar des de l’origen a la ciutadania en la gestió dels seus residus domèstics per tal d’incentivar la separació, ampliar la conscienciació social del problema, i buscar les millors solucions per al present i el futur del nostre poble».

El Pla Local de Gestió de Residus del municipi es tracta d’un document obligatori que constituirà una ferramenta essencial en la implantació, seguiment i anàlisi de les accions i mesures contemplades en ell. El Pla definirà un full de ruta perquè el municipi assolisca la consecució dels objectius marcats pel PIRCV (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana), en referència a les accions de prevenció en la generació de residus, de conscienciació ciutadana i de recollida separada de les diferents fraccions de residus, entre altres.

 

Fuente: Ayuntamiento de Carcaixent