Continuen les tasques de pacificació del trànsit amb el programa Volta i Roda

 

L’Ajuntament de Carcaixent està duent a terme diferents actuacions de manteniment de pintura viària,  pacificació i millora del trànsit rodat. Formen part del programa Volta i Roda, a través del qual es realitza el manteniment i millora de l’espai públic urbà amb actuacions d’urbanisme tàctic, que permeten el canvi dels usos del carrer de forma ràpida.

Estes actuacions, realitzades durant les nits, estan enfocades a millorar la seguretat vial i, en aquelles zones on el carrer ho permet, ampliar l’espai de vianants. Les zones on s’està actuant són: l’entorn de l’avinguda de la Lira Carcaixentina, carrer Gandia, carrer Sebastián Hernández en les immediacions del CIM i carrer Sant Cristòfol.

Pel que fa a l’entorn de l’Avinguda Lira Carcaixentina, es repintaran els passos de vianants i es reordenarà estratègicament l’aparcament per augmentar-lo en vora un 40%. A més, en les setmanes vinents, s’instal·laran reductors de velocitat que junt amb la reordenació de l’aparcament ajudaran a reduir la velocitat de circulació de vehicles, atenent a les demandes veïnals.

Altra zona que tindrà un important canvi és l’entorn del carrer Gandia, actualment afectat per les obres de reurbanització de la Plaça de la Vieta. Atenent a les demandes veïnals i al projecte d’Itineraris Escolars de l’IES Arabista Ribera (Carcaixent en ruta), el carrer Gandia passarà de tindre dos sentits de circulació a un sol, entre l’encreuament amb l’avinguda de la Vieta i el carrer Vidal Canet. En esta actuació, s’augmentarà l’espai de circulació per a vianants en estretiments crítics (carrer Sant Francesc de Paula) i es crearan places d’aparcament en les immediacions de Vidal Canet.

 

En les immediacions del CIM ja s’està actuant. Concretament, en el carrer Sebastián Hernández s’estretiran i regularitzaran els carrils de circulació per forçar la baixada de velocitat en un tram que segons normativa és de 30km/h. S’aprofitarà per reordenar i augmentar l’aparcament i ubicar-ne algunes totalment adaptades a persones amb diversitat funcional. També s’instal·laran reductors de velocitat.

 

Per últim, es realitzarà una millora en la incorporació del trànsit en carrer Sant Cristòfol amb carrer Cánovas del Castillo. Ací, s’eliminarà el punt cec de visibilitat per al conductor, es reduirà la velocitat de circulació i es reordenarà l’aparcament per maximitzar-lo en aquest entorn deficitari del mateix.

El regidor de Mobilitat, Lluís Candel, s’ha mostrat satisfet amb les propostes: “amb esta nova campanya, seguim introduint millores en l’entorn urbà amb actuacions puntuals. Volem canviar gradualment les dinàmiques de circulació i aparcament al poble, per tal de conciliar l’ús de l’automòbil amb el dret al descans del veïnat i la seguretat de les persones vianants”. Les tasques del programa Volta i Roda s’han vingut treballant amb la Policia Local i segueixen preparant la ciutat de Carcaixent per a un model de mobilitat més conscient amb el seu entorn.

 

 

Fuente: Ayuntamiento de Carcaixent